Internet

Folosire neautorizată a numelui DACIA

Dacia semnalează faptul că un individ pretinde sume de bani care să fie cheltuite pe cumpărarea de cartele telefonice aparţinând unor reţele de telefonie mobilă, în schimbul oferirii unui vehicul Dacia Logan.

Individul sună la întâmplare şi se recomandă drept angajat al Dacia. Pentru a câştiga încrederea persoanelor cu care vorbeşte, el oferă informaţii care par verosimile:

ALEXANDRU POPOVICI
DACIA LOGAN MIOVENI
SERIE LEGITIMATIE BX 1071301379
CNP 1720307500013, C.I. AG 001307
FAX: 0248.420.920, TEL: 0767.195.177
ADRESA : B-DUL DACIA, NR. 13, MIOVENI, ARGES

Acest aşa-zis angajat al Dacia pretinde că apelul său este legat de un concurs organizat cu ocazia împlinirii a unui număr de ani de existenţă a uzinei Dacia. Acest domn pretinde că persoana cu care stă de vorbă la telefon a câştigat un vehicul Dacia Logan şi că maşina va fi livrată la domiciliul persoanei respective în ziua următoare, cu condiţia achiziţionării de cartele valorice aparţinând unor reţele de telefonie mobilă cu valori oscilând între 100 şi 200 $. Sus-numitul solicită persoanelor trimiterea codului de reîncărcare.

Dacia face următoarele precizări:

1.La Dacia nu există nici un salariat cu acest nume, nici o legitimaţie cu această serie
2.Dacia nu a organizat nici un concurs de acest gen
3.Dacia va solicita începerea urmăririi penale împotriva persoanei/persoanelor vinovate de această dezinformare frauduloasă, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni prevăzute de Codul Penal şi pedepsite cu închisoarea, precum înşelăciune faţă de persoanele apelate şi de concurenţă neloială faţă de Dacia, cu grave consecinţe asupra imaginii noastre de marcă.
4.Dacia roagă cetăţenii să fie atenţi şi să respingă aceste apeluri, chiar dacă datele de identificare ale persoanei apelante (nume, date personale, număr de telefon) pot să difere de cele enunţate mai sus. De asemenea, avem rugămintea faţă de cei supuşi acestor tentative de înşelăciune să obţină de la persoanele care le apelează toate informaţiile posibile şi să informeze de urgenţă Dacia, prin Vocea Clientului.
5.Dacia mulţumeşte tuturor cetăţenilor care ne-au sesizat asupra acestor acte grave de fraudă, comise în dauna Dacia şi a interesului public.

Advertisements

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s