Scrisori

Râzi până mori de Pruteanu

(LIFE) PRUTEANU-SCRISOARE
Uniunea pentru Reconstrucţia României a adresat senatorului George Pruteanu o scrisoare deschisă
BUCUREŞTI, 11 oct (MEDIAFAX)
– Uniunea pentru Reconstrucţia României (URR) a adresat senatorului George Pruteanu – iniţiatorului legii pentru folosirea limbii române în locuri, relaţii şi instituţii publice – o scrisoare deschisă redactată conform prevederilor incluse în acest proiect legislativ. Transmitem în continuare textul scrisorii deschise semnate de Cosmin Alexandru, preşedintele URR:

“Am urmărit cu neplăcută surprindere prestaţia dumneavoastră pe viu (live) de la spectacolul de vorbe (talk show-ul) de luni, 7 octombrie, de la spectacolul lui Tucă (Tucă Show). Aţi fost rece (cool) în enormităţile pe care le debitaţi, deşi nu eraţi în timpul prim(prime-time). Aflându-ne imediat după semnarea acordului stai-lângă (stand-by) cu FMI-ul, înaintea aderării la OTAN (NATO) şi în timpul preluării dobândirii comunitare (acquis-ului comunitar), ne îngrijorează faptul că v-aţi aşezat în poziţia prăjinii (pole-position) pentru promovarea acestui proiect legislativ anacronic, pe care îl susţineţi cot la cot cu alţi retrograzi din PSD şi PRM. Nu ştim dacă acest proiect este doar un exerciţiu de pieţare politică (marketing politic) pentru imaginea persoanei dumneavoastră sau rezultatul unei furtuni în creier (brainstorming) şi nici câtă presiune sau hol (lobby) aţi făcut pentru el, dar vă dăm un sfat: Daţi liber într-o seară păzitorului de corp (bodyguard-ului) şi dacă nu aveţi la îndemână un câine fierbinte (hot dog) sau un anviş de Hamburg (hamburger), deschideţi un pachet de beţe (sticks-uri) pe care îl puteţi găsi la superpiaţă (supermarket) la adunătura de magazine (mall) sau, dacă aveţi legitimaţie, chiar la banul jos şi cară (cash and carry). Îl mai puteţi obţine şi în urma unei acţiuni de mostrare (sampling) efectuată de vreun tânăr marfar (merchandiser) sau vreun promovator (promoter). Apoi luaţi aparatul de pus în vârful poalei (adica laptop-ul), conectaţi la el un şoarece (mouse) şi începeţi să navigaţi pe tesatură (adica web). S-ar putea să vă apară pe ecran reclame la diferite firme ? Doar fă-o? (Just do it) sau? Al dumneavoastră digitălizat? (Digitally yours) sau ?Viitorul e portocaliu? (The future is orange) sau altele din care suntem convinşi că nu veţi înţelege nimic. Presupunând că furnizorul dumneavoastră de între-reţele (internet) are un servitor (server) puternic, în funcţie de discul tare (hard disk-ul) şi materia moale (software-ul) de care dispuneţi veţi afla unde a ajuns omenirea în materie de comunicare liberă la începutul sec. XXI şi cât de departe de asta e locul în care vreţi dumneavoastră să priponiţi limba română. După ce v-aţi lămurit, fără să mai aşteptaţi hrănire pe la spate (feed-back) de la noi, daţi curs unuia din următoarele îndemnuri:
Back off, Get a life, Sue yourself, Spare us, Get lost, Enough is enough, Bye-bye!”

Advertisements

2 thoughts on “Râzi până mori de Pruteanu

  1. Cine l/a cunoscut ca mine(Var II)numai de ras nu-i ardea atunci si nici acum.Un mincinos si hotz din copilarie,sonat mai tot timpul,fost in inchisoare de doua oriparasit de priteni(2 au venit la mormantare)B\ntuit de un orgoliu dusmanos politician clown azi aici miine in Darabani,Omul lui George Vadim a murit la timp

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s