Bucureşti

Povestea Bucureştiului legată de o prinţesă

A fost odată ca niciodată că dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Se întâmpla pe vremea când plopul făcea mere şi răchita micşunele, iar porcii zburau liniştiţi prin înaltul cerului. Vosganian nu avea ciocul aşa mare, Năstase era fireşte mâna dreaptă a lui Vadim, Văcăroiu conducea poporul în lupta împotriva alcoolului, iar Ion Iliescu era şi atunci preşedintele României, (iarba rea piere greu)

Deci, cu mult timp în urmă, Împăratul Becali a dat sfoară-n ţară că acel flăcău care va reuşi să treacă peste trei încercări pe care el i le va pune, va primi pe fata lui şi jumătate din împărăţie. A doua zi la casa împăratului s-a făcut o coadă foarte mare. Mai mare decât coada de la loto sau cea din Carrefour în preajma Crăciunului. Din păcate niciun tânăr nu a reuşit să treacă vreuna din probe aşa că fata Împăratului Becali a rămas la tatăl său tristă că niciun flăcău nu a putut să o scape de această povară (poate nu trebuia să spun asta. Dramatizează prea mult povestea tinerei prinţese)

Într-o zi, când tot regatul credea că nu mai există niciun voinic care să îşi mai încerce şansa, se pare că un tânăr curajos a bătut la uşa impăratului. Tot regatul se înterba cine este acest voinic care are curajul să înfrunte încercările pe care impăratul cel viteaz urma să i le pună în faţă. Ei bine, poate şi voi vă întrebaţi cine era acest tânăr voinic. Probabil că v-aţi dat seama: Trăienică cel Vânjos cu părul Pe Jos

Împăratul fu surprins de tânăr aşa că îndată l-a pus la încercare aşa că i s-a adresat pe un ton grav: “Dacă vei vrea pe fata mea, va trebui să te duci pe tărâmul zmeului cel rău care este Voiculescu şi să îl nenoroceşti până îl distrugi!

Tânărul care este Trăienel ce Vânjos cu Părul pe Jos, s-a dus îndată vrând să primească pe fata împăratului. Ajuns pe tărâmul zmeului ce rău care este Voiculescu, acesta l-a provocat la duel. Tânărul cel viteaz care este, aţi ghicit, Trăienel ce Vânjos cu Părul până Jos, spuse o glumă (hă hă) şi apoi l-a luat pe zmeu de mustaţă, (pe atunci avea mustaţă), şi l-a băgat în pământ până la glezne. Zmeul cel rău care este Voiculescu, l-a luat pe tânăr care este Trăienel cel Vânjos cu Părul pe Jos şi l-a băgat în pământ până la genunchi, tânărul care este Trăienel cel Vânjos cu Părul pe Jos s-a enervat la rându-i, bla bla bla ,(ştiţi basmul ăla mai vechi). Într-un final tânărul care este Trăienel ce Vânjos cu Părul pe Jos la nenorocit până la distrus de tot pe zmeul cel rău care era Voiculescu.

Văzându-şi treaba rezolvată, Trăienel cel Vânjos , se duce la palatul impăratului pentru a primi a doua sarcină. Văzând Împăratul Becali că Trăienel a trecut primul test, acesta l-a trimis la ăl mai aprig zmeu din toate timpurile şi să-l facă praf, ţăndări. Trebuia să îl bată pe zmeul cel groaznic alias Tolontan. Pleacă Trăienel cel Vânjos cu Părul pe Jos şi ajunge pe tărâmul lui Tolontan. Tânărul nostrum care este Trăienel cel Vânjos cu Părul pe Jos, mai spune o glumă şi încep să cadă la negocieri. Se tocmesc ei ce se tocmesc şi încep să se bată la o partidă de table, apoi un remi şi monopoly. Într-un final văzând că sunt egali Trăienel cel Vânjos cu Părul pe Jos începe să spună glume până ce zmeul cel groaznic alias Tolontan a murit de râs prin axfisiere.

Ajuns din nou la palat, Împăratul Becali rămase uimit să vadă pe tânărul Trăienel cel Vânjos cu Părul pe Jos în faţa celui de al treilea test. Cel din urmă test se pare că era cel mai dificil. Împăratul cel nemilos l-a pus pe Trăienel cel Vânjos cu Părul pe Jos să se ducă în România şi să-l distrugă pe Iliescu cel Bătrân şi apoi el să conducă ţara împreună că fata lui.

Trăienel ce Viteaz cu Părul pe Jos a plecat îndată spre România pentru a-l înfrunta pe Bătrânul Iliescu albit de câţi ani a stat la Cotroceni. Se pare că a ajuns mai greu în România pentru că din greşeală a ajuns la bulgari. Într-un final ajuns la Cotroceni l-a provocat la duel pe Iliescu cel Bătrân. S-au bătut în sondaje, s-au bătut în campanii electorale iar într-un final Trăienel cel Viteaz cu Părul pe Jos a câştigat. Făcuse din România o ţară fără egal. Ţara tuturor posibilităţilor, toată lumea o ducea bine; mulţi se lăfăiau în avuţii şi nimeni nu se plâgea de sărăcie sau somaj. Nimeni nu lua spagă, (nici Remeş), nu existau legi pentru că toată lumea era cinstită. Banii creşteau în pom şi fiecare cetăţean al României avea măcar o livadă de astfel de pomi.

Înainte România era cu mult peste U.S.A, Anglia, Germania, Franţa, Spania, Italia sau alte ţări. Astăzi românia arată aşa deoarece Trăienel cel Vânjos cu Părul pe Jos s-a tuns. Astăzi el nu mai poate face ceea ce făcea în trecut, iar glumele lui nu mai sunt ca altădată.

Astfel a ajuns România, cu Bucureştiul în frunte, cum o vedeţi astăzi. Şi veţi vedea că va ajunge şi mai rău, dacă veţi mai apuca ziua de mâine.

Cine nu mă crede e mai mincinos ca mine!

Advertisements

2 thoughts on “Povestea Bucureştiului legată de o prinţesă

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s