Comercial · Realităţi

Sondaj printre tineri

Nu demult, s-a efectuat printre tineri un sondaj. Acest sondaj a avut ca scop să stabilească câteva categorii în care pot şi cuprinşi tinerii de astăzi. În funcţie de ce au răspuns s-au întocmit cinci grupe de tineri: “tinerii de modă veche”, “realişti conştiincioşi”, “băieţii de cartier”, “oprtuniştii” şi “confuzii”. Rezultatele sondajului au fost surprinzătoare în condiţiile în care tinerii de astăzi sunt tot mai criticaţi şi consideraţi inconştienţi. Deşi faţă de generaţiile anterioare tinerii de astăzi sunt tot mai agitaţi, mai inovatori şi mai independenţi, totuşi rezultatele sondajului au uimit şi au fost peste aşteptări.

Cea mai numeroasă categorie a fost a “tinerilor de modă veche”. Această grupă este reprezentată de tineri care au valori păstrate din trecut. Tineri conservatori care îşi găsesc exemplele de viaţă în familie. Sunt acei tineri care au valori păstrate şi care îşi respect princiipile de viaţă pe care şi le-au stabilit. Aceşti tineri nu au de gând să plece din ţară pentru un loc de muncă în străinătate. Această grupă cuprinde 30% din tinerii intervievaţi, Umătoarele grupe ca mărime au fost grupa “oportuniştilor” şi grupa “realiştilor conştiincioşi” cu un procentaj asemănător de 19%.

Grupa “oportuniştilor” este reprezentată de tineri care aşteaptă o ocazie potrivită pentru a o fructifica. Nu fac eforturi foarte mari considerând că trebuie să profiţi de momentul potrivit. Dictonul “trăieşte clipa” este foarte potrivit în dreptul lor. În această grupă marea majoritate ascultă manele.

În grupa “realiştilor conştiincioşi” intră tinerii care spun că pentru a face ceva în viaţă trebuie să munceşti şi să dai tot ce ai mai bun. Nu poţi ajunge sus dacă nu te zbaţi. Au o filisofie opusă celor din grup “oportuniştilor”.

Grupa “băieţi de cartier” are un procent de 17% şi este reprezentată mai mult de băieţi aşa cum spune şi numele grupei dar se mai găsesc şi fete. Aceşti tineri sunt tineri independenţi, irascibili sau chiar agresivi. Ascultă ca genuri muzicale hip-hop, rock, rap.

Nu în ultimul rând ultima grupă este grupa “Confuzilor”. Această grupă cuprinde tinerii care încă nu ştiu ce să facă în viaţă. Tineri care după ce vor ieşi de pe băncile facultăţilor nu au nicio idée cu ce se vor ocupa. Acest grup este reprezentat de 15% din tineri.

Advertisements

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s