Bucureşti · Comercial · Internet · Realităţi

Grădina Zoo Băneasa rămâne deschisă

Odată cu intrarea în UE se pare că Grădina Zoo Băneasa, nu corespundea normelor europene. Cu alte cuvinte şi animalele au intrat în UE, drept urmare trebuie să li se asigure şi lor condiţii demne de Uniunea Europeană. Aşa că au început discuţiile. Cam cât trebuie investit pentru asigurarea acestor norme europene. Alţii, (Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, cu Attila Korodi în frunte), s-au gândit că locul grădinii fiind unul foarte bine plătit ar putea să închidă Grădina Zoologică şi ar trage ei ulterior sforile cu terenul pe care se află acum Grădina Zoologică. Ei au spus că motivul îl reprezintă neîndeplinirea condiţiilor necesare de spaţiu, igienă, hrană şi condiţii de iarnă şi că pentru animalele rămase fără adăpost se vor găsi alte locaţii. Primarul Adrian Videanu a intervenit şi a dat asigurări că Grădina Zoologică nu se va închide atâta timp cât el este primar.

Într-un final acelaşi Attila Korodi, a spus că nu se va mai închide Grădina Zoologică Băneasa. Mai mult, Attila Korodi le-a promis administratorilor parcului că le prelungeşte cu încă cinci ani autorizaţia de funcţionare. Cât despre litigii, ministrul spune că în prezent există un proiect de lege în Camera Deputatilor, conform căruia toate grădinile zoologice din ţară ar putea fi declarate zone de utilitate publică.

Astăzi am mers şi eu la Grădina Zoologică şi vă pot spune că animalele arată bine cu mici excepţii, iar de călcat în picioare nu poate fi vorba. Mai mult Grădina Zoologică se dezvoltă. Interesant este că cei din conducerea grădinii zoologice, şi-ar fi putut dezvolta singuri spaţiile dacă ar fi dat amenzi celor care încalcă legiile instituţiei. Mă uitam câtă lume trece de marginea de siguranţă, câtă lume hrăneşte animalele şi câtă lume fotografiază sau filmează deşi acest lucru este interzis. Cred că dacă se dăteau amenzi, încasările pe amenzi erau mai mari decât cele din urma vânzării biletelor, având în vedere că taxa de intrare este de numai 1.5 RON.

Ba chiar aş propune o ofertă promoţională: “La trei amenzi plătite, pe a patra ţi-o plătim noi!”

One thought on “Grădina Zoo Băneasa rămâne deschisă

  1. si in oradea e aceeasi problema, dar oficialitatile au rezolvat problema punand un afis frumos inramat sub sticla, “aces adapost nu este autorizat de catre Agentia Pentru Protectia Mediului Bihor”
    si s-au spalat pe maini.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s