Comercial · Internet · Realităţi

Vor să ne fure fotbalul

Citeam o ştire pe GSP.RO şi suna aşa:

 

Prezent la emisiunea Fanatik, Adrian Popescu, purtător de cuvînt al LPF, a explicat felul cum va fi urmărit fotbalul în România în viitorul apropiat:

“În Italia, sistemul pay-per-view a fost adoptat din anul 2000, iar în prezent sînt peste 8 milioane de utilizatori într-o ţară cu o populaţie de 60 de milioane de locuitori. Acolo, omul se duce la un magazin autorizat, îşi ia cartelă cu meciul Roma-Napoli, o introduce în receiverul televizorului şi urmăreşte doar acel meci. Dacă vrea să privească şi alte partide, îşi ia cartele pentru fiecare. În scurt timp va fi şi la noi la fel”, a spus oficialul Ligii la Telesport.”

Cu alte cuvinte, vor să ne fure fotbalul. După ce că românii sunt ei cum sunt, vor rămâne şi fără fotbal. Acum nu ştiu câţi români vor da bani pe aceste cartele dacă ei chiar vor să se ţină de cuvânt. Practic, după ce plătesc şi abonament TV, să mai îmi iau şi bilet la meci. Păi dacă tot plătesc biletul, mai bine mă duc direct pe stadion să văd meciul.

Este foarte interesant modul în care îşi fac ei calculele. Ei compară România cu Italia. Ce s-au gândit ei, că dacă Italia ţară cu 60 de milioane de locuitori au 8 milioane de locuitori care cumpără cartele, la noi care avem cam 22 de milioane de locuitori am putea avea vreo 2,3 milioane de cumpărători? Cred că au scăpat un amănunt. Dacă în Italia unde sunt 60 de milioane de oameni şi au salarii destul de mari, cumpără doar 8 milioane, la noi unde sunt 22 milioane şi salarii atât de mici şi 45% din locuitori la sate, câtă lume va cumpăra cartelele lui peşte? Oare vor fi mai mult de 300 000 de oameni?

Ce oamenii şi românii ăştia. Trebuie ei să imite tot ce văd. Cu siguranţă îşi vor da seama că nu se rentează ce vor ei să facă şi se vor întoarce tot la metoda veche.

2 thoughts on “Vor să ne fure fotbalul

  1. Din pacate in directia asta cred ca se vor indrepta lucrurile. Sunt satul ca Romania sa urmeze doar exemplele de taxe, si de tot ce inseamna a face bani din exterior, dar in ceea ce inseamna servicii si infrastructura, nimic.

    Aici, toata Liga e cumparata de Cana+ si e PayPerView, pana acum cateva luni o puteam decoda, dar au schimbat protocolul de encriptare, dar sa speram ca o sa cada si asta.

    O tara devoratoare de TV cum e Romania nu stiu cum va suporta masura asta.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s