Amintiri · Internet · Realităţi · Umor

Vameşul român şi vameşul ungur

Vă spuneam că tocmai m-am întors dintr-o peripeţie în afara ţării. Ei bine, am luat contact şi cu vameşii  la Nădlac. La plecare nu pot spune nimic ieşit din comun. Şi el român şi cel ungur s-au comportat normal. Cu menţiunea că cel ungur era mai glumeţ decât al nostru. La întoarcere s-a întâmplat ceva destul de simpatic.

Am ajuns la vama Nădlac pe la 7 dimineaţa, drept urmare majoritatea dintre noi au fost nevoiţi să-ţi întrerupă somnul chinuit de pe scaune sau de pe culoarul autocarului. Şoferul nu băgase aer condiţionat peste noapte, iar aerul era destul de închis în spatele autocarului. Adică mirosea chiar urât! Vine vameşul ungur şi începe să verifice paşapoartele şi buletinele începând din faţa autocarului. Verifică el ce verifică destul de atent până la jumătatea autocarului după care pare să dea semne că simte mirosul care venea din spate, pentru că verifica din ce în ce mai repede. Mai face vreo doi paşi şi apoi ne întreabă dacă avem actele şi dacă da să le ridicăm. Am ridicat toţi paşapoarte, buletine apoi a făcut semn că e O.K şi nu mai vine până în spate, apoi a luat-o în pas rapid spre uşa autocarului.

La 2 minute vine vameşul român. Vameşul român a început să verifice actele din spatele autocarului. Vreau să precizez că a venit în viteză până în spate, fără a schiţa vreun zâmbet. Mă gândesc că o fi vorbit cu vameşul ungur şi şi-a luat măsuri de siguranţă. Şi-a luat aer bine în plămâni ca să îşi poată ţine respiraţia până când ajunge pe la jumătatea autocarului. După asta toate şi-au luat făgaşul normal. Inclusiv gropile României şi frumoasele zgâlţâituri. Ne întorsesem acasă.  

2 thoughts on “Vameşul român şi vameşul ungur

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s