Amintiri

Ce înseamnă 1 Mai?

Nici nu se putea să pice mai bine decât după Paști. Lumea numai ce stătuse acasă și sărbătorise învierea Domnului, că iar are liber la stat acasă. Ziua muncii care cum putea fi sărbătorită mai bine dacă nu stând acasă? România sărbătorești ziua de 1 Mai din 1890, această zi nefiind sărbătorită decât în S.U.A. aș  putea spune paradoxal având în vedere că această zi are mare legătură cu S.U.A.

În 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a declarat ziua de 1 Mai ca fiind Ziua Internațională a Muncii în memoria victimelor grevei generale din Chicago. În 1872, aproximativ 100 000 de muncitori, majoritatea din domeniul construcțiilor, au cerut reducerea numărului de ore de muncă la 8 ore. Rezultatul acestei greve a fost că peste 35 000 de oameni au beneficiat de reducerea numărului de ore fără reducerea salariilor.

Astăzi noi ne bucurăm de ceea ce au făcut alții.  Eu personal astăzi ies în parc cu prietenii. Nu are rost să stai în casă pe o vreme așa frumoasă, așa că toată lumea verde la distracție. Eu mai am un motiv de bucurie. Azi este ziua în care s-a născut un înger. La mulți ani Duța. Să nu crezi că te-am uitat. Nu pot decât să îți urez tot binele din lume. Oricât aș vrea nu cred că aș reuși prin cuvinte să îți transmit gândurile mele pentru tine. Îmi pare rău că nu pot fi lângă tine să sărbătorim împreună această zi memorabilă. La mulți ani și îți doresc să ai parte de tot ce ți-ai dorit vreodată!

             

6 thoughts on “Ce înseamnă 1 Mai?

 1. La multi ani si de la mine!
  Nu ma cunosti, nu te cunosc, dar ceea ce e de apreciat e ca e ziua ta. Si nu fac decat sa apreciez.

  Sa fii bucuroasa pentru orice dar frumos, si nu uita sa speri sincer in ceea ce poti realiza.

  Cred ca mereu te-ai bucurat ca ziua ta e azi 🙂

 2. Bro, imi dau lacrimile sa vad ca exista cineva care sa ma aprecieze asa cum o faci tu, si nu stiu cat de mult merit insa ii multumesc Domnului ca existi! >:D<

  Vlad, chiar daca nu ne cunoastem, iti multumesc mult si tie 🙂 Si da, mereu m-am bucurat ca ziua mea e astazi 😀

 3. La multi ani,Andrutz! no te olvides de mi:)) ( nuj daca am scris corect.)..Meriti tot ce`i mai bun pe lumea asta!

 4. la multi ani pt a cui zi e azi
  dar referitor la ce e scris acolo mai sus “Nici nu se putea să pice mai bine decât după Paști. Lumea numai ce stătuse acasă și sărbătorise învierea Domnului” eu nu cred ca au prea sarbatorit Invierea cu adevarat ci doar au gasit un alt prilej de a bea cat mai mult si de a se distra fara a intelege semificatia invierii 😛

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s