Bucureşti · Realităţi · Scrisori

Avem petice

România are infrastructură. Da, mereu a avut infrastructură proastă. Dacă zilele astea am fost şocat de infrastructura pe care România o are la nivel de cale ferată, nu pot să nu îmi dau seama în fiecare zi că România nu are deloc infrastructură pe nici un domeniu.

Pe cale ferată trenurile deraiază, oamenii sunt răniţi sau chiar mor. Interesant că de data asta nu a mai fost mortul de vină. O fată de 17 ani. Ţi se ridică părul pe mâini când te gândeşti că la 17 ani de abia începi să îţi faci loc prin viaţă. Şi totuşi lucrurile astea se întâmplă când te aştepţi mai puţin. Mă uitam şi la şosele, străzi şi drumuri naţionale. Te doare capul când le vezi cum arată. S-au apucat şi ei să le mai refacă. Da, dar le refac cam des şi mereu prost.

Te uiţi la ei cum repară străzile încât îţi vine să îi baţi. Încep toate lucrările odată şi nuci una nu este făcută cum trebuie. Toarnă asfalt apoi îşi amintesc că nu au schimbat ţevile de gaze şi se apucă şi sparg asfaltul proaspăt turnat. După toată treaba rămân petice. Extraordinară treabă. Şi asta nu este tot. Se apucă să facă trotuarul şi aşa de bine îl fac încât la 2 luni este plin de gropi.

Avem o ţară în care se repară în permanenţă şi niciodată nu se repară pentru o perioadă îndelungată. Mereu va fi nevoie să schimbăm bordurile şi mereu va trebui să schimbăm câte o conductă pentru a avea motive de asfaltat. Dar totuşi fără petice se poate?

Nu prea îi interesează pe ei amănuntele astea. Pe unde merg ei drumurile sunt bune. Mă gândeam referitor la trenurile astea. Dacă în accident ar fi murit fata vreunui ministru? Dar na, fetele lor nu merg cu trenul… 

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s