Bucureşti · Comercial · Realităţi

Politica lu’ peşte

De câteva zile România este tot mai insuportabilă. De parcă nu era destul de stresantă ţara asta au venit şi campaniile electorale. După ce că oamenii politici ne cam scoteau din sărite în mod normal, trebuia să mai vină şi o perioadă în care toţi hapciupaliticii să îşi facă reclamă şi să enerveze şi mai tare pe cetăţeanul de rând. Toate partidele de la mic la mare aruncă în lupta pentru oraşele din tărişoara noastră scumpă şi dragă câte un tembel căruia îi face o campanie electorală încât cred că nici ei nu cred că este posibil să realizeze ce au spus.

Personal m-am cam săturat de ceva ani de ei şi chiar nu mai pun botul de mult la pamfleturile lor. Unii încă mai fac campanii electorale de genul „dacă mă veţi vota voi face…”

Prostii…campanii electorale de genul ăsta mergeau după 89 când românul credea cam tot. Unii aruncă cu bani în stânga şi în dreapta scoţând ochii cetăţenilor cu un mic şi o bere sau câteva produse alimentare apoi îşi bagă piciorul în ea de populaţie. E mai important să furi decât să faci ceva pentru proştii care au avut încredere în tine. Alte partide aleg să dea petreceri în aer liber pentru tineri. Mesajul meu pentru toţi hapciupaliticii ăştia care cred că România are nevoie de aşa ceva, este următorul: renunţaţi voi la a mai fraierii poporul. Astfel de campanii electorale scot la iveală o slăbiciune a partidului. O incompetenţă care nu poate fi rezolvată în niciun fel. O astfel de campanie electorală arată că acel partid nu are nimic de oferit cetăţeanului. Din partea mea ar face mai bine să îşi lege un pietroi de gât şi să se arunce în Dâmboviţa cu tot partidul lui.

Consider că toţi aceşti bufoni ai scenei politice româneşti ar trebui să nu fie votaţi de nimeni. Sunt curios dacă nu ar mai merge nimeni la votat cine i-ar mai alege pe ei? Celor care împart fluturaşi pe stradă le transmit să nu se mai obosească să-mi întindă fluturaşii. Să arunce ei şi pentru mine unul la gunoi atunci când aruncă pentru ei.

Personal nu am să votez cu nimeni.  

6 thoughts on “Politica lu’ peşte

 1. tacerea e si ea un raspuns…din moment ce nu votezi esti de-acord cu cel care are cele mai mari sanse de a fi castigator si poate chiar va castiga…macar ai o opinie personala si te lasi condus de turma.pana la urma nu conteaza cu cine votezi k toti sunt la fel, dar… eu cred k, dk toti oamenii ar avea o opinie si ar incerca sa si-o impuna macar s-ar misca ceva. altfel, dupa cum se intampla de cele mai multe ori, cand primaru nu face nimic oamenii isi zic: “stiam eu k n-o sa faca nimic…” si in consecinta n-au nici o pretentie. dar daca ar avea o opinie s-ar putea duce la primarie sa-i ia pe aia de acolo de guler si sa le ceara socoteala…si nu numai unul sa faca asta ci tot mai multi.
  cred in picatura care perseverand zi de zi roade stanca…si aceasta picatura nu inseamna sa ii injuri pe politicieni la colt de strada sau pe blog sau la o intalnire cu prietenii sau oricand iti vine ci picatura e sa te duci si sa-i dai cu rosii si oua in geam primariei:eu azi, tu maine,iar eu poimaine si tot asa…
  oricum nu se va schimba nimic pt k asa e pe pamantul asta si suntem pe sfarsitul vietii lui dar din pacate aceasta metoda, tacerea, ne afecteaza si alte aspecte ale vietii mult mai importante decat cele politice…
  si am o nedumerire…dk tot ne simtim sufocati de campania electorala de ce se mai aminteste de ea si in bloguri? pt trafic???
  am scris cam mult? 😀
  nu e o aluzie rautacioasa ci doar o sugestie ca pt prieteni : “Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.” 🙂

 2. aş avea o obiecţie la ce ai scris tu. ai dreptatea ta în cele scrise mai sus, dar consider că poporul ăsta şi-a cam tot exprimat părerea. Chiar şi mass media scoate în evidenţă ceea ce crede populaţia despre politicieni. Nu ştii pe cine să votezi din moment ce la noi politica se face după ureche. Tot mai multe persoane care nu au legătură cu politica intră în politică pentru că se câştigă bine. Cum aş putea să votez pe unul care a avut 5 la limba română sau să pun primar pe unul care vine de la protecţia consumatorului sau vreun fost director de spital? Atâta timp cât scena politică va fi dominată de astfel de persoane care sunt incapabile să facă ceva bun nu cred în vreo schimbare.
  Poate aş fi mers la vot dacă chiar era vreunul mai răsărit. Poate greşesc dar la cum arată azi politica nu ştiu peste câţi ani se va schimba ceva.

 3. nu se va schimba nimic pt k nu mai sunt principii. si asta se vede peste tot nu numai in randul politicienilor ci in toate clasele sociale. bineinteles k nu-i bag pe toti in aceeasi oala de aceea respect oamenii cu principii SANATOASE. de fapt pt multi nu mai exista Dumnezeu din pacate si asta e buba omenirii. nici nu are cum sa fie altfel in aceste conditii.

 4. Da, ai dreptate draga Creve.

  Auzi faza, care m-a enervat.
  Veneam de la Sanicolaul Mare, de la realizarea unui documentar.. Si pe toti pomii erau afise cu o chestie pe care nu o pot pricepe.

  1. Pe afis scria: Facem ce trebuie.
  2. Afisele erau lipite pe pomii de pe marginea drumului.

  Nu inteleg cum si ce legatura au. Totusi, mintea mea a inteles-o

  Cine le-a dat voie sa puna afise pe pomi, nu stiu.
  In plus, nu stiu la ce ar avea pomul nevoie de afis (doar in eventualitatea unui accident poate, cand folosesti foaia aia la ceva) ca noi in mod sigur nu avem nevoie de ei (ma refer la cei cu reclama).

  Si ca toate sa fie stabilite, traim in Romania.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s