Amintiri · Comercial · Fantezii · Internet · Realităţi

Astronomie Vs Astrologie

Foarte multă lume crede în horoscop. Milioane de oameni încep ziua uitându-se în ziar pentru a citi horoscopul sau chiar cumpără reviste specializate pentru a fi siguri că vor afla sigur ce îi aşteaptă în ziua respectivă. Alte persoane cumpără la început de an reviste pentru a vedea cum le va merge în anul în care tocmai au intrat.

Astrologia spune că sistemul nostru solar trece în decursul unui an prin 12 constelaţii, în timp ce astronomii spun că sistemul solar trece prin 13 constelaţii dintr-un total de 88. În plus de toate acestea, astronomii susţin că sistemul nostru solar stă în unele constelaţii mai mult de o lună iar în altele mai puţin de o lună.  Cu toate acestea astronomii susţin că cele 12 constelaţii nu au nicio influenţă asupra oamenilor şi că dacă tot încearcă să citească stelele şi planetele ar trebui să se bazeze pe toate constelaţiile. Astrologia are la baza ciclicitatea zilnică a soarelui şi legătura dintre Macro şi Microcosmos: precum în Cer şi pe Pământ. Astronomia susţine că astrologia este o înşelătorie care nu ar trebui să mai fie luată în seamă, în timp ce astrologii susţin că astrologia este o ştiinţă.

Astronomii contraatacă spunând că orice ştiinţă poate să fie demonstrată iar “ştiinţa” lor nu poate să fie demonstrată. Astrologii mai susţin că astrele exercită o influenţă asupra oamenilor în timp ce astronomii susţin că stelele şi planetele exercită doar patru forţe dintre care două sunt la nivel de atom şi numai două influenţează pământul, una dintre ele fiind gravitaţia.

Faptul cã zodiacul este o înşelăciune poate fi stabilit chiar şi de oameni cu un nivel de culturã modest. Închipuiţi-vă că la ora actuală pe Pământ sunt peste 7 miliarde de oameni. Din aceste 7 miliarde de oameni dacă împărţim la 12 pentru a vedea cam câte persoane sunt născute în medie în fiecare lună, vom vedea cam la câte persoane ar trebui să se potrivească ce s-a scris la horoscop. Un calcul simplu arată că aproximativ 583 de milioane de oameni ar trebui să aibă cam aceiaşi activitate în ziua respectivă. De altfel, dacã studiem într-o anumitã zi toate prognozele zodiacale publicate în jurnale şi reviste, vom constata cã nu seamãnã deloc între ele. În funcţie de fiecare zodier şi de metoda de calcul a acestuia, în una şi aceeaşi zi, vi se vor prezice mari succese şi mari dezastre. Dupã trecerea zilei, veţi constata cã n-au apãrut nici unele, nici altele. Cele mai multe probleme apar pentru că ne gândim noi la ele. Dacă crezi că horoscopul este adevărat şi ai citit că ţi se va întâmpla ceva rău, păi ţi se va întâmpla şi asta pentru că te vei gândi numai la acel lucru şi ştim bine că de ce ţi-e frică nu scapi. Dacă nu vei da atenţie vei vedea că nu ţi s-a întâmplat nimic. Mie niciodată nu mi s-a întâmplat să fie adevărat ce a scris la horoscop. Mai mult, m-am amuzat mereu de ce scria acolo. Când citesc rubrica horoscop o citesc precum rubrica de umor.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Astronomie Vs Astrologie

  1. Povestea un om care a lucrat la o publicatie cum venea responsabila dimineata la el si intreba: “ce sa mai scriu mai la horoscopul asta”. Deci inventie clara.
    Totusi horoscopul are un efect placebo asupra oamenilor: daca tu crezi prea mult intr-un lucru, devine realitate. Asta face din horoscop un mijloc destul de eficient de manipulare.

  2. Foarte adevarat, 99% din horoscoapele aflate in publicatii sunt innventii, pentru ca cei care scriu nu sunt astrologi.
    “Din aceste 7 miliarde de oameni dacă împărţim la 12 pentru a vedea cam câte persoane sunt născute în medie în fiecare lună, vom vedea cam la câte persoane ar trebui să se potrivească ce s-a scris la horoscop.”
    Apoi trebuie luat fiecare om in parte si luat in considerare ziua din luna in care s-a nascut, minutul, familia, orasul/satul, tara etc. E o ecuatie cu prea multe variabile. Sunt astrologi buni si sunt sarlatani. Eu cred ca planetele favorizeaza anumite lucruri, creeaza o anumita tendinta, insa toti ceilalti factori acopera mica influenta. Nu putem controla ce ni se intampla, dar putem controla care sa fie reactia noastra la ce ni se intampla. 😉

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s