Comercial · Fantezii · Internet · Realităţi · Scrisori

Viaţa (totuşi) bate filmul

Nu ştiu de ce nu este invers însă viaţa bate filmul. Deşi într-un film s-ar putea întâmpla orice, totuşi viaţa bate filmul. Mi se pare cam ciudat cum deşi personajele din film ar putea fii oricine şi ar putea face orice, viaţa depăşeşte fantezia filmului. Deşi în filme multe se întâmplă de o manieră fantezistă, lucru care ne face să spunem “ca-n filme”, totuşi filmele sunt depăşite de realitate.

Să luăm spre exemplu un film de acţiune unde eroul principal nu moare nici dacă are în el cinci gloanţe şi capul spart. Totuşi realitatea a dat cazuri mai “imposibile” decât filmele. Filmele cu adolescenţi rebeli care dau peste cap viaţa unui liceu, chiar şi acestea sunt depăşite de realitate. Cel puţin România ar putea fii un izvor nesecat pe această ramură a cinematografiei.

Filmele romantice sunt o altă categorie de filme care te fac să zâmbeşti şi să spui la final “numai în filme se putea aşa ceva” şi totuşi viaţa bate şi aceste filme. De data asta nu prea îţi vine să mai spui cu aceiaşi tărie lucrul acesta dar trebuie să recunoşti că realitatea e mai tare. În filme toate se petrec prea repede şi prea perfect şi cu toate astea viaţa oferă cazuri mai interesante. Complexitatea realităţii face mai interesante aceste romantisme decât orice alt film. Dacă stai puţin şi te gândeşti actorii de la Hollywood nu prea au o viaţă de familie prea frumoasă tocmai dintr-un motiv: fantezia întâlnită şi jucată de ei atât de des în filme le-a invadat viaţa şi se observă destul de clar. Vedetele confundă adesea realitatea cu un film şi rezultatul este dezastruos. Mai rău este că şi tinerii încep să le confunde, iar realitatea este mult mai frumoasă decât filmul: eşti propriul tău regizor şi nu trebuie să ai aceiaşi poveste cu alte câteva milioane de oameni.

Nu este bine că viaţa bate filmul? Mie îmi convine.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s