Realităţi · Scrisori · Spiritual

Cum să poţi evita unele probleme?

pacatul-sta-la-usa

Se spune că o problemă nu vine niciodată singură. Cam aşa se întâmplă. Sunt nişte legi nescrise care se întâmplă vrând nevrând şi asta chiar are o logică. De cele mai multe ori când relaţia ta cu Dumnezeu nu merge tocmai bine calci de multe ori pe lângă şi bineînţeles că neascultarea unor sfaturi bune nu are cum să aibă urmări prea plăcute deoarece dintr-o problemă dai într-alta şi tot aşa dacă nu ţi cont de sfaturile bune. Se poate şi ca un credincios care în fiecare zi îşi ia timp pentru relaţia lui cu Dumnezeu să apară unele probleme deoarece Satana nu suportă să vadă copii Lui fericiţi şi încearcă să le spună “nu vezi că degeaba eşti cu Dumnezeu că tot ai probleme”. Există o diferenţă între aceste două categorii. Cei care s-au depărtat de Dumnezeu au nişte probleme datorate neascultării lor drept urmare au probleme din cauza lor şi abia când s-au depărtat prea mult încep să îşi dea seama şi încep să caute scăpare la Dumnezeu prin rugăciuni fierbinţi. În unele cazuri nu se mai gândesc deloc la Dumnezeu.

Cealaltă categorie, cei care au rămas lângă Dumnezeu dar au probleme, în mod sigur nu au probleme din cauza lor, ci problemele lor vin ca nişte încercări ale lui Satana pentru a dezamăgii dintre cei care au ales să Îi slujească Domnului. Aceştia însă ştiu că Dumnezeu este cu ei şi reuşesc cu mai multă uşurinţă să treacă peste problemele ivite decât cei care au greşit în urma neascultării. În momentul în care ai ales să calci o regulă cu siguranţă consecinţele nu vor întârzia să apară. Dacă ai trecut pe culoarea roşie a semaforului şi te-a lovit o maşină singurul vinovat pentru cele întâmplate eşti tu. Şi legile şi învăţăturile din Biblie au menirea de a ne proteja. Nicio lege nu vine pentru a strica sau pentru a face rău cuiva, cu atât mai mult legile lui Dumnezeu. Atunci când ai ales să minţi deşi şti că vor urma nişte consecinţe nu mai este vina nimănui decât a ta. De altfel orice minciună atrage după sine o alta şi tot aşa. La un moment dat ajungi să uiţi ce ai minţit la început şi lucrurile pot căpăta o întorsătură bruscă. O vorbă din popor spune că minciuna are picioare scurte. Şi asta are o explicaţie logică. Dincolo de faptul că Dumnezeu urăşte păcatul, Satana îl iubeşte, dar îl urăşte pe Dumnezeu şi pe om. După ce a reuşit să îl facă pe om să aleagă prost va încerca pe cât posibil să îl dea şi de gol pentru a putea face un scandal mai mare între oameni astfel reuşind să provoace mai mult rău. Cu cât mai mulţi cu atât mai bine.

Dacă fiecare în parte ar încerca să ţină la legile şi educaţia primită fără să se abată de la ele cu siguranţă oamenii s-ar scutii de multe probleme pe care de cele mai multe ori şi le produc singuri. O mică minciună care te obligă la o alta sau o invidie care te împinge să faci ceva ce nu ar fi trebuit să faci, de ruşine sau din orgoliu poţi să îţi provoci probleme mai multe decât ţi-ai fi imaginat vreodată. Să lăsăm problemele astea pe care ni le facem singuri şi să avem grijă doar problemele pe care nu le putem evita ş peste care ne ajută El să trecem.

Nu-i aşa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti.” Geneza, 4.7

One thought on “Cum să poţi evita unele probleme?

  1. “Se poate şi ca un credincios care în fiecare zi îşi ia timp pentru relaţia lui cu Dumnezeu să apară unele probleme deoarece Satana nu suportă să vadă copii Lui fericiţi şi încearcă să le spună “nu vezi că degeaba eşti cu Dumnezeu că tot ai probleme”” Asta e poezie dadaista?

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s