Comercial · Realităţi · Scrisori

Când nu mai contează

Sunt unele momente în viaţă când nimic din tot ce ai nu mai contează absolut deloc. Dacă cu ceva timp în urmă spuneam că atunci când sănătatea este şubredă mai nimic nu te mai interesează, ei bine astăzi mi-am adus aminte că nu e singurul moment când totul e fără valoare. În faţa morţii oamenii ar renunţa la absolut orice fără să stea pe gânduri prea mult. Cu siguranţă le pare rău dar ştiu că aşa e cel mai bine. Mă uitam astăzi la ştiri şi vedeam imagini din Italia unde a avut loc acel cutremur. Te uitai la oamenii ăia cum plecau cu o geantă în mână, (asta în cel mai fericit caz), lăsând totul în spate. O casă din care nu prea ai ce să mai strângi şi alegi să pleci mai ales când replicile cutremurului trag semnale că s-ar putea să mai cadă câte o clădire. Sunt aceste momente nişte ocazii când poţi să te gândeşti cât de instabilă este viaţa şi cum într-o clipă poţi să pierzi tot fără să ai timp să te pregăteşti măcar. Te trezeşti în faţa faptului împlinit şi singurul lucru care te mai poate ajuta este să îţi îndrepţi atenţia spre Dumnezeu.

Aceste momente sunt acele momente care scot în evidenţă adevăratele valori ale vieţii aşa cum au fost ele de la început. În momente ce acesta nu te mai interesează bunurile din casă, nu te mai interesează casa şi te bucuri că ai scăpat cu viaţă. Este adevărat că apoi te încearcă gânduri sumbre şi nu ştii unde vei sta dar în comparaţie cu faptul că trăieşti spui mulţumesc şi mergi înainte. Când se află într-un asemenea moment oamenii reacţionează altfel decât erau obişnuiţi şi devin mai sensibili, încep să sară în ajutor cu ce pot şi dau o mână de ajutor oriunde se poate. Uită de problemele de care cu puţin timp înainte se văitau şi pur şi simplu devin alţi oameni.

Uneori tind să cred că Dumnezeu îngăduie astfel de momente cum ar fi cutremure, tsunami, tornade, uragane, incendii şi inundaţii tocmai pentru a întoarce oamenii la un stadiu mai uman. Aceste momente, dacă îmi daţi voie să spun, au darul de a aminti oamenilor că se îngrijorează prea mult pentru avuţiile lor pe care azi le au iar mâine este posibil să nu le mai aibă. În momente când totul se dărâmă şi eşti nevoit să o iei de la zero, trebuie să îţi schimbi şi mintea şi atitudinea, iar dacă nu am fost noi victime atunci cu atât mai bine să învăţăm că trebuie să trăim viaţa cât mai frumos cu putinţă fără complicaţii şi fără stresul că putem pierde ce avem. Noi trebuie să trăim astfel încât să ne facem valori care să nu poată fi luate de nicio calamitate. Atâta timp cât prin modul meu de a trăi am sufletul împăcat şi ştiu că am lăsat ceva în urma mea atunci asta este cel mai important. Aceste lucruri nu ţi le poate lua nimeni.  Contează să ai valorile în tine atunci când toate avuţiile au dispărut. Te îndemn să îţi porţi valorile cu tine şi să defineşti cât mai bine ce înseamnă valoare şi ce nu.

Advertisements

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s