Amintiri · Dragoste · Realităţi · Scrisori

O veste bună

În ultimul timp, aş putea spune chiar că în ultimii ani, mai toată mass-media este ciudată dacă nu o ia treptat spre nebunie. O nebunie dictată de interesul numit BAN. Fie că citeşti un ziar, fie că te uiţi la T.V., fie că asculţi la radio sau navighezi pe Internet, tot mai multe ştiri sunt total neinteresante. Mai rău este că din totalul ştirilor pe care le auzi doar aproximativ 5% sunt ştiri pozitive. Încă un amănunt care trebuie neapărat specificat este că dacă sunt pozitive asta nu le face automat şi ştiri importante. Din păcate tot mai rar mai auzim ştiri care să ne facă inima să tresalte de bucurie. De cele mai multe ori, ca să nu generalizez pentru că urăsc să fac asta, ştirile (veştile) cu adevărat bune sunt aduse la o scară redusă fără să facă tam-tam. Încă o dată se verifică faptul că veştile proaste circulă repede.

Auzi la radio că Preşedintele Băsescu duce un război cu magistraţii şi presa e în delir pentru acest lucru bun. În fond pentru mine această ştire nu are mare impact ca persoană pentru că eu rămân acelaşi. Mă uit la T.V. şi văd că unele state au ieşit din criză dar până la urmă nici chiar această ştire nu mă entuziasmează prea tare pentru că eu tot şomer cu diplomă sunt şi nu mă încălzeşte pe mine cu nimic faptul că Germania şi Franţa au ieşit din criză. Citesc ziarul şi aflu că România a scos un egal pe Stade de France şi lumea e încântată, dar pe mine nu mă atinge cu nimic. S-a dovedit ce ştire bună a fost după egalul cu Austria. O veste bună nu este bună temporar. O veste bună este bună până la capăt.

O veste cu adevărat bună este când aud că tata şi-a luat permisul de conducere după ce a avut câteva încercări şi nu că Monica Columbeanu a rămas fără permis.

O veste bună este atunci când îmi amintesc că astăzi este ziua sorei mele şi nu când aflu că fi-su lui Prigoană a primit cadou un Lamborghini cu care să intre în stâlp.

O veste cu adevărat bună este atunci când aflu că nepoţelului meu i-a mai crescut un dinte şi nu când aflu că Simona “Senzual” şi-a amintit care este numele ei de familie.

O veste cu adevărat bună este când afli că cineva drag a obţinut un job mai bun pe care şi-l dorea de mult şi nu când afli că românii vor câştiga mai mult începând din 2030.

O veste cu adevărat bună este când nepoţelul tău face 1 anişor şi nu când auzi că Enrique Iglesias nu are voce dar te bucuri ca prostul pentru că nici tu nu ai voce dar măcar sunteţi chit.

Veştile cu adevărat bune sunt cele care îţi fac inima să râdă şi care fac să se mişte ceva în tine. O veste cu adevărat bună face parte din frumuseţile vieţii. În ziua de azi majoritatea ştirilor sunt făcute în aşa fel încât să prostească lumea şi să îi atragă atenţia de la lucrurile cu adevărat importante din viaţa unui om. Totul are la bază banul pentru că atâta timp cât o ştire se vinde atunci vine şi banul, iar ştirile care se vând din păcate sunt de ultima speţă şi nu au mare legătură cu viaţa reală. Un adevăr trist, dar principalii vinovaţi suntem tot noi pentru că cerem prostii.

Advertisements

5 thoughts on “O veste bună

  1. o veste buna este cand te bucuri de fiecare miscare din jurul tau ..cand te bucuri de fiecare raza de soare sau de o picatura de ploaie..cand te bucuri pentru binele aproapelui ..cand il ai pe Dumnezeu in suflet ..

  2. Am facut modificarea. Pup
    PS: Eu nu mai ma uit la TV de foarte multa vreme, iar rar, cand o mai fac, evident ca accesez folderul cu programe gen Discovery, Animal Planet, samd.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s