Amintiri · Comercial · Fantezii

De obicei nu visez

De obicei nu visez. Dacă se întâmplă să visez, visez foarte rar şi atunci sigur visez doar ficţiuni. De fapt, noaptea nu visez, cu ochii deschişi însă visez. Asta mi se întâmplă des, poate prea des, dar nu văd o problemă în asta mai ales că fac foarte bine diferenţa între vis şi realitate. Şi totuşi îmi place să visez cu ochii deschişi. Noaptea nu îţi poţi controla visele..ziua da. Poţi să visezi ce vrei, cum vrei, când vrei şi cât vrei şi să nu mai spunem că poţi visa şi aproape oriunde. Cu ochii deschişi îmi place să visez pentru că ajung oriunde în doar câteva secunde. V-aţi imaginat vreodată cum ar fi să mergeţi printre dorinţele celor din jurul vostru? Să te plimbi pe stradă şi să vezi în fiecare om care trece pe lângă tine întruchipate în fiinţe, dorinţele acelor persoane. Să mergi pur şi simplu şi să vezi ce îşi doreşte lumea să se întâmple în viaţa lor. Să mergi printre dorinţele oamenilor să le observi, dar tu să fi singur capabil de lucrul acesta. Atâtea dorinţe şi foarte probabil multe dintre ele chiar comune şi cu un grad foarte greu de realizare. Ca să fac lucrurile să fie şi mai interesante, după ce ai observat dorinţele fiecăruia să ai capacitatea de a ştii dacă acea persoană îşi va împlini acele dorinţe sau nu.

Putem să mai complicăm puţin lucrurile? Sigur că da. Să zicem că după aceste două abilităţi ai şi o limită: nu poţi vedea în dreptul persoanei tale dacă dorinţele tale se vor împlini. Este normal să ştii ce îţi doreşti dar să nu ştii ca în cazul celor pe care îi întâlneşti zilnic, dacă în dreptul tău se vor împlini dorinţele. Am fi putut spune că i-ai putea întreba pe alţii despre viitorul dorinţelor tale, dar am menţionat deja: doar tu ai cele două capacităţi. Cred că ar fi interesant ca lucrurile să se întâmple aşa. De ce? Păi hai să vedem. Ai ocazia de a vedea ce îşi doresc oamenii şi totodată să vezi în ce măsură aceste dorinţe se împlinesc şi mai exact care din ele se împlinesc. Tu ai ştii ce dorinţe ai şi ai putea face o logică prin comparaţie şi ai putea să observi că unele dorinţe se împlinesc, iar altele nu. Ar putea fi util acest exerciţiu deoarece ne-ar ajuta să nu ne mai pierdem timpul cu toate dorinţele inutile şi chiar ne-ar ajuta să ne punem dorinţe care au un grad mai mare de realizare şi nu doar nişte S.F-uri demne de cinematografia americană.

P.S: În timpul facultăţii mă trezeam în mijlocul examenelor cu gândul la următoarea trăznaie: cum ar fi dacă ar fi îndeajuns să pun mâna pe cartea de lângă mine şi să ştiu tot ce este în ea pentru un timp de 30 de secunde, fără a o deschide, şi apoi să o reating până când pot rezolva subiectele. Nimeni nu ar bănui că am copiat 😉

One thought on “De obicei nu visez

  1. Asta da articol… Zici ca e inceputul unei povesti de film.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s