Amintiri · Realităţi · Scrisori

Toţi oamenii sunt normali până ajungi să îi cunoşti

Este o carte pe care nu am citit-o încă dar intenţionez să o citesc. Dacă stai puţin şi te gândeşti cam aşa stau lucrurile. Când vezi oamenii din jurul tău pe care nu îi cunoşti, pe străinii de la tot pasul, îi priveşti ca pe nişte oameni normali, oameni obişnuiţi fără nimic special. Nu cred că este cineva care când vede un străin se gândeşte că acel om ar putea avea ceva calităţi. Este normal să nu te gândeşti la asta când vezi o persoană necunoscută. Gândirea asta ar putea apărea în momentul în care intri în vorbă cu acea persoană. Şi aşa se face că oridecâteori vedem o persoană străină ni se pare o persoană normală şi astfel toţi oamenii sunt normali atâta timp cât nu îi cunoşti. Nu ţi-au creat niciodată probleme, nu te-au ajutat niciodată, nu ţi-au vorbit şi nu te-au ascultat astfel că nu ai de unde să ştii dacă este om bun sau om rău şi intră în categoria de mijloc: oameni normali. Oamenii sunt toţi normali şi în momentul în care intri în vorbă cu ei îţi faci prima impresie care poate însemna o prima decizie în a spune dacă acea persoană merită sau nu osteneala. În momentul în care o persoană necunoscută începe să devină cunoscută se poate ca din categoria oamenilor normali să treacă ori în categoria celor fără scrupule, celor fără caracter, a oamenilor fără Dumnezeu, alţii pot să treacă în categoria oamenilor care ştiu să asculte, ştiu să fie apropiaţi, ştiu să vorbească, ştiu să se poarte şi astfel acele persoane să devină persoane dragi prin comportamentul lor şi modul de a gândi. Se poate ca după ce începi să cunoşti o persoană mai bine să rămână în aceiaşi categorie a oamenilor normali asta mai ales când majoritatea oamenilor intră în această categorie şi în categoria oamenilor care te-au dezamăgit odată ce i-ai cunoscut.

Diferenţa între oamenii normali şi oamenii speciali este doar în modul de atitudine deoarece oamenii normali au în ei un potenţial enorm şi au multe cunoştinţe numai că spre deosebire de cei speciali nu îşi asumă riscul de a avea încredere în oameni şi aleg să rămână la un nivel mediocru. Oamenii normali aleg să nu se apropie prea mult de celelalte persoane deşi ar putea dar nu o fac de teamă să nu fie dezamăgiţi. Cu siguranţă că pentru unele persoane eu fac parte din categoria dezamăgirilor, pentru unele persoane poate încă sunt un om normal şi pentru câteva persoane chiar sunt o persoană specială şi aici nu mă refer doar la familie şi rude. Sunt sigur că aşa este dar dacă pentru câteva persoane sunt o persoană specială atunci este bine. Mă uit în jurul meu şi văd persoane cărora le-am oferit multă atenţie şi la un moment dat chiar le-am crezut foarte speciale dar în final mi-am dat seama că sunt doar nişte persoane normale. Nu este nimic rău că nu au reuşit să devină persoane importante atâta timp cât sunt normale. Cât timp sunt normale pontenţialul există în ele şi oricând pot deveni speciale.

Toţi oamenii sunt normali până ajungi să îi cunoşti şi odată cu cunoaşterea şi în funcţie de cât te mult eşti gata să acorzi încredere unei persoane, acea persoană poate să îţi devină un adevărat prieten sau poate să îţi pară rău că l-ai cunoscut. Este adevărat că nu poţi să crezi orbeşte într-o persoană necunoscută dar poţi măcar să renunţi la prejudecăţi şi să fi deschis în a cunoaşte mai bine acea persoană. Depinde de noi dacă o persoană poate să îţi devină cel mai bun prieten sau nu. Dacă tu vei lăsa acea persoană să te cunoscă atunci sunt şanse, dar dacă nu prea laşi acea persoană să te cunoască nu ştiu dacă poate să treacă peste acest zid.

One thought on “Toţi oamenii sunt normali până ajungi să îi cunoşti

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s