Dragoste · Realităţi · Scrisori · Spiritual

Acum, până nu e prea târziu

Aproape că uitasem de hi5, însă de curând uitându-mă la unele profile, îmi ajunge în dreptul ochilor un profil numit happiness. Atras fiind de poza de profil am zis să arunc o privire și am stat să mă uit la toate pozele deși erau mai multe. Erau poze foarte drăguțe care ilustrau în cel mai frumos mod posibil bucuria, dragostea, viața și cromatica perfectă a culorilor. Practic mă uitam la poză după poză și la un moment dat am ajuns la un album cu persoana care a creat profilul. Am fost surprins când am văzut că persoana în cauză era limitată de un scaun cu rotile. Fotografiile pe care fata le pusese la profilul ei nu numai că ilustrau perfect viața, dar scoteau la exterior dorințele ei. Pozele respective pur și simplu arătau ceea ce nu se putea vedea în mod normal cu ochiul liber. Dincolo de un scaun cu rotile, la interior dorința pentru o viață plină de bucurie și dragoste era uriașă.  Nu realizăm de multe ori ce avem în jurul nostru. Nu știm să ne bucurăm de micile plăceri ale vieții, nu știm să iubim cum trebuie, nu știm să apreciem natura și culorile ei și nu știm să trăim viața la adevărata ei valoare. În timp ce noi zi de zi considerăm că totul este monoton și nimic nu e nou sub soare, alții tânjesc să aibă ce avem noi. Își doresc cu ardoare să aibă dragostea în stare pură și rareori gustă câteva frimituri, își doresc să alerge și să se bucure de fiecare frunză și fir de iarbă și își doresc să poată trăi viața la cote maxime fără ca un scaun cu rotile sau un pat să îi împiedice. De aceea trebuie să apreciem ce avem cât timp avem și să nu risipim timpul pe dragoste cu jumătate de normă sau să să trăim viața ca și cum ar fi o banalitate deoarece timpul nu se reportează.

Dacă astăzi avem posibilitatea să ne bucurăm de tot ceea ce ne înconjoară să nu ezităm pentru că într-o zi poate nu vom mai putea să ne bucurăm. Dacă ne este lene să mergem să cumpărăm pâine sau să ducem gunoiul, să nu uităm că alții ar pleca alergând dacă ar putea să își folosească picioarele. Dacă avem dragoste din partea celui drag să o apreciem pentru că alții tânjesc după o mângâiere pe mână și nu o primesc, iar dacă astăzi îți poți da culoare vieții fă-o pentru că nu se știe ce va fi mâine. Nu uita că timpul este cel mai important dar pe care l-am primit și-l vom primi vreodată. Dacă acum când putem să folosim timpul într-un mod cât se poate de folositor și când putem să ne bucurăm de ceea ce Dumnezeu a lăsat pentru a ne face viața plăcută chiar dacă se întâmplă să apară și probleme nu facem nimic bun cu timpul nostru, atunci este foarte probabil să ajungem să regretăm fiecare secundă când am fi putut profita de bucuria vieții și nu am făcut-o. Sunt multe lucruri pe care un om nu și-ar dori să le simtă pe pielea lui, iar să ajungi să regreți ceva este unul din acestea. Așadar, ca să nu regreți mai târziu că nu ai folosit cum trebuie darurile primite, acum când încă poți profită de fiecare moment al vieții pentru că nu este nevoie să suferi un accident care să te marcheze pe viață ca să ajungi să regreți timpul pierdut, ci în timp te vei simți lipsit de viață și fără motivație și sigur într-o zi te vei lovi de persoane ca cea pe care am menționat-o mai sus și îți va da o lecție de viață.

3 thoughts on “Acum, până nu e prea târziu

  1. Necazul e că ne-a pălit un fel de paralizie…, deși vedem clar, parcă nu mai acționăm deloc. Scrisul poate fi considerat faptă?

  2. Uneori ma lasa masca sa vad cazuri ca cel pe care le-ai povestit.Acesti oameni te fac sa te simti aiurea cand ii vezi in starea in care sunt,dar te molipsesc cu buna dispozitia lor.Desi sunt loviti de soarta,ei mai au putere sa zambeasca,iar acel lucru este remarcabil.E o vorba ca noi oamenii nu ne dam seama de ce avem pana nu-l pierdem,si din pacate e cum nu se poate mai adevarat,din pacate:)

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s