Comercial · Internet · Realităţi · Scrisori · Spiritual

De ce zâmbesc mereu? (2)

În prima parte începusem mai în glumă mai în serios să spun că zâmbesc pentru că trăiesc în România. Rămâne valabilă afirmaţia. Românii sunt foarte glumeţi asta pentru că ţară este un izvor nesecat de inspiraţie. Totuşi dincolo de faptul am motive ce ţin de natura românului, mai am şi alte motive pentru care zâmbesc şi aici nu mă refer la a zâmbi numai când totul merge bine. Am motive să zâmbesc şi când lucrurile nu merg chiar cum mi le-am imaginat eu.

Când sunt fericit nu zâmbesc şi râd cu poftă aşa că exclud acele situaţii şi voi vorbi doar de momentele când lucrurile nu merg tocmai după plan. Personal zâmbesc chiar şi atunci pentru că sunt câteva motive foarte puternice. Dacă am o problemă faţa mea posomorâtă, buza mea umflată, starea mea de dezamăgire şi supărare, ori lacrimile mele nu vor putea să îmi rezolve problema cu nimic. Problema va rămâne tot la fel iar eu îmi voi strica ziua şi mai mult. Nu sunt adept al budismului, dar în budism există o vorbă: “Dacă ai o problemă pe care nu o poţi rezolva atunci nu îţi mai bate capul cu ea.” Sunt momente când unele probleme nu pot fi rezolvate oricât ai vrea şi nu merită să îţi baţi capul cu ele. Spre exemplu: te-ai despărţit de persoana iubită. Okay, ar fi fost ceva care ai fi putut face ca relaţia să rămână intactă şi nu ai făcut? Dacă ai făcut tot ce puteai face dar tot s-a dus pe apa sâmbetei atunci nu îţi mai bate capul cu problema pentru că nu ai ce să îi mai faci. Altă situaţie ar fi următoarea: ţi-a murit cineva drag. Încerci să înţelegi că nu ai ce să mai faci pentru a schimba situaţia. Viaţa merge înainte.

Alte motive pentru care merită să zâmbeşti când eşti trist. Păi dacă zâmbeşti când vei avea o problemă să fi sigur că îţi va fi mai uşor să treci peste acea perioadă dificilă din viaţa ta.  Vrei alt motiv pentru care nu merită să fi trist şi trebuie să zâmbeşti când ai o problemă?  Dumnezeu a spus că nu va îngădui ca cineva să aibă o problemă pe care să nu o poată depăşi. Aşadar zâmbeşte şi fi sigur că o să treci şi peste acel lucru.

Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda”.

1 Corinteni, 10.13

Mai vrei un motiv? Dumnezeu se interesează de noi pentru că îi pasă de noi şi nu vrea să ştie că trecem prin greutăţi.

Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi, nici una din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. 30. Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. 31.Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.

Matei 10.29-31 29.

Şi dacă tot nu te-ai convins că merită să zâmbeşti când ai o problemă atunci gândeşte-te că prin simplul fapt că nu zâmbeşti şi că stai întristat cei din jurul tău au de suferit. Mulţi vor fi întristaţi de tristeţea ta şi le vei strica şi lor buna dispoziţie iar ei nu sunt vinovaţi cu absolut nimic pentru problemele tale. Mai mult prin zâmbetul tău poţi să faci cuiva ziua frumoasă.

Iată de ce zâmbesc eu mereu!

One thought on “De ce zâmbesc mereu? (2)

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s