Realităţi · Teamwork

Prieteniile, prieteni, cercuri de prieteni

prieteniile

Se spune că cine seamănă se-adună şi de cele mai mult ori aşa se întâmplă. Spun de cele mai multe ori pentru că întotdeauna există excepţiile de la regulă. Dacă te vei uita în cercul tău de prieteni vei observa că la fiecare vei găsi câte ceva care vă apropie şi vă face să vă asemănaţi măcar într-un domeniu. De cele mai mai multe ori aşa se întâmplă dar mai sunt unele cazuri. Sunt unele persoane care  îşi doresc prietenii în care să cunoască persoane mai bune ca ei în anumite domenii pentru a putea învăţa de la ele. Am putea vorbi poate în acest caz de faptul că apreciaţi acele persoane iar dacă vrem putem să punem această relaţie pe baza dorinţei de dezvoltare a caracterului deoarece acele persoane încearcă să se dezvolte pe ele. Poate în unele cazuri se poate vorbi şi de egoism, unele persoane vrând să aibă în jur persoane mult mai bine pregătite decât ei pentru a fura cât se poate fără a avea nimic de oferit acelor persoane. După cum suntem diferiţi, cei de la care putem învăţa pot la rândul lor să înveţe de la noi în domenii la care ei stau mai slab decât noi, iar atunci când eu spre exemplu învăţ de la cineva lucruri pe care nu le ştiam dar şi eu aş putea să învăţ acea persoană aspecte pe care nu le ştie dar nu doresc să i le spun atunci se poate vorbi de egoism.  Sunt şi unele cazuri exact opuse când cineva care se ştie bine pregătit şi ştie că stă bine în anumite domenii caută să îşi facă prieteni care să fie mult mai slab pregătiţi ca el în acele domenii pentru a putea să fie privit la un lider.

Acum părerea mea este că extremele sunt întotdeauna periculoase şi mai bine să te afli undeva la jumătate. Dacă ai doar prieteni de la care doar să înveţi nu ştiu exact cum ar arăta o astfel de relaţie de prietenie şi chiar nu ştiu cât poate dura. De altfel o relaţie de prietenie în care să fi privit ca un lider şi toţi să te ia drept exemplu iar nu ştiu ce durată poate avea. Stau şi mă gândesc Isus cât a trăit printre oameni a căutat să stea cu oamenii din clasele sociale cele mai joase pentru a putea să le dea învăţături dar pe deoparte mă gândesc că noi nu aveam înţelepciunea lui Isus şi nu ne este la îndemână această soluţie în totalitate aşa că o cale de mijloc mi se pare cea mai viabilă. Nici nu ajungi să depinzi de sfaturile altora pentru a depăşi o situaţie neplăcută dar nici nu rişti să te crezi înţeleptul tuturor timpurilor 🙂 Ce-i drept, noi căutăm la persoanele pe care le considerăm prietene, ceva ce se găseşte şi în noi şi ceva care să pună un pod între noi, un element de legătură.

One thought on “Prieteniile, prieteni, cercuri de prieteni

  1. Putine persoane mai stiu in ziua de azi ce inseamna o prietenie adevarata deoarece exista multa invidie,fiecare este pentru el…exista prietenie mai mult pe interes…

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s