Dragoste · Realităţi · Spiritual

Se poate și mai rău!

De cele mai multe ori când avem o problemă care pare să ne depășească spunem că mai rău nu se poate, că numai nouă ni se putea întâmpla, ridicăm ochii spre cer și spunem ”de ce?” sau ”până când?” și nu ne dăm seama că sunt lucruri foarte groaznice care se pot întâmpla în viață dar niciunul dintre noi nu se va întâmpla să ajungă să aibă o problemă peste care să nu poată trece. Înainte să mă contrazici citește până la capăt articolul.  Dacă ai avut o persoană în care te-ai încrezut cu totul și te-a dezamăgit și crezi că în viața asta nu are rost să mai dai atenție oamenilor, ești cu moralul la pământ, gândește-te cum ar fi fost ca să fi pierdut acea persoană într-o zi cu soare chiar sub ochii tăi. Imaginează-ți că vorbeai cu ea și de nicăieri un șofer beat intră pe trotuar și o spulberă sub ochii tăi. Așa ceva s-a întâmplat și probabil se va mai întâmpla. Probabil că e greu să trăiești cu astfel de imagini în minte care te vor urmării toată viața.

Dacă ți-ai pierdut un părinte și simți că tot cerul apasă asupra ta și te copleșesc amintirile, deschide televizorul la știri și uită-te. S-ar putea să auzi că unui copil de 7 ani i-au murit părinții într-un accident și va crește singur într-un orfelinat sau în cel mai fericit caz cu bunicii. Dacă nu îți poți imagina ce e în sufletul lui este pentru că e greu de descris. Sau poate la știri vei vedea o mamă cu strigăte disperate ținându-și la piept copilul care s-a stins din viață fără a putea să facă ceva pentru el. Cu toții avem părinți care într-o zi își vor lua la revedere de la noi. Este trist dar nu trebuie să fim doborâți de asta. Miliarde de oameni au murit și mulți vor mai murii. Viața merge înainte fără să ne aștepte să ne revenim. Personal mi-aș dori să știu ca după ce nu o să mai fiu cei care m-au cunoscut vor avea un zâmbet în colțul gurii când își vor aminti de mine. Plânsul își are vremea lui, iar râsul își are vremea lui. Trebuie să trecem peste orice.

Dacă avem probleme care credem că sunt prea grele pentru noi, să ne uităm în ochii unui bătrân care își privește casa care i-a fost luată de apă, cutremur sau alte calamități. Dacă durerea din ochii lui nu îți spun prea multe încearcă numai să îl întrebi cum se simte și probabil întrebarea ta îi va secera picioarele și va cădea copleșit la pământ cu lacrimi în ochi. Gândește-te la câtă lume o duce mai rău ca tine și are probleme cu mult mai mari. Cu toate astea nimic nu se întâmplă fără ca Dumnezeu să nu îngăduie. Și nimic care să îți fie fără rezolvare nu se va abate asupra nimănui. Dacă a fost îngăduit înseamnă că se poate merge mai departe.

Îmi place că cele mai frumoase povești de viață au în spate o viață plină de probleme. Cele mai motivante lecții de viață le primim de la persoane care par distruse pe viață și care renasc din propria lor cenușă. Persoane care nu cedează niciodată și cred că Cineva acolo sus îi iubește indiferent de zi și de oră. Auzisem un mic discurs al lui Mark Lowry care spunea că Dumnezeu e nebun după noi. Cineva care își dă viața pentru altcineva trebuie să îl iubească la nebunie. Și cine suntem noi o creatură, să îi spunem Creatorului că a făcut o greșeală când a murit pentru noi. El a spus că a meritat. Olarul stabilește prețul oalei pe care a făcut-o, iar oala nu are niciun drept de vot. Dacă Dumnezeu spune că a meritat să moară pentru noi, cine suntem noi să Îi spunem că nu a meritat? Cât de obraznici să fim să Îi spunem asta? Dacă El a spus că am meritat sacrificiul Lui atunci nu trebuie decât să fim de acord cu El. Dacă a făcut asta pentru noi atunci înseamnă că se și îngrijește ca nimeni să nu aibă probleme mai mari decât le poate duce. Trebuie să fim mereu încrezători indiferent ce ce ar fi să vină pentru că Cineva ne știe și numărul firelor de păr și nu suntem lăsați de izbeliște.

Cineva acolo ne iubește și eu sunt bucuros!

Advertisements

8 thoughts on “Se poate și mai rău!

  1. Fiecare se plange de lucruri care in ochii altora poate nu sunt atat de grave precum pierderea cuiva drag…e adevarat ca Cineva acolo sus ne iubeste si stie totul despre noi…nimic nu se intampla fara un rost anume,toate au un sens 😉

  2. Stii cum e…oricat de neinsemnate ar fi problemele pe care le avem, numai faptul ca sunt ale noastre le face sa fie si mai grave. Asa suntem construiti noi, oamenii.
    Oricum, imi place sa vad persoane optimiste. Scrisesem si eu un post asemanator cu ceva timp in urma. Adevarul e ca ai dreptate, gandurile negative atrag lucruri negative si nu fac decat sa inrautateasca totul.

  3. @Roxana: Dacă nu uităm că Cineva e sus sigur o să treacă toate altfel decât atunci când crezi că ești singur pe lume.
    @Andra: Dacă ești optimist nu ai ce pierde, pe când dacă ești pesimist ai de pierdut 🙂

  4. Ceea ce ai scris e foarte adevarat! Sincer cred ca doar ne lipseste optimismul sau mai bine zis am ajuns sa ne placa sa ne plangem. Cred ca fiecare din noi a simtit pe pielea lui in viata asta, intr-un fel sau altul, puterea lui Dumnezeu… Am ajuns sa-l tinem departe pe Dumnezeu de noi… doar ca sa ne compatimeasca lumea… sa ne bage in seama… uitand de unde vine de fapt adevarata rezolvare a problemelor!

  5. Vestea buna dar si vestea proasta e ca dupa zile negre vin si zile mai senine. Depinde cum citesti. daca esti pesimist zici, inaintea zilelor senine, sunt cele negre, daca esti oprimist vei zice dupa zilele negre vin cele senine. Asa suntem noi facuti. sa trecem peste orice dar e cel mai bine cand ne dam seama ca nu putem trece singuri prin viata asta si sa ajungem cu succes la final…

  6. eu am ajuns la concluzia ca trebuie sa iubesti tot ce te inconjoara si ca atunci cand ai o problema e mai bine sa te gandesti cum sa o rezolvi mai repede decat sa te plagi de ea.Intradevar cand vine vb de pierderea unei persoane dragi iti gasesti mai greu puterea dar daca sti sa te inconjori cu lucruri pozitive si sa te increzi in Dumnezeu nu exista obstacol pe care sa nu-l poti trece.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s