Comercial · Realităţi · România mea!

Gândire păguboasă

Un proverb spune că trebuie să mergi o milă în încălțările celui pe care vrei să îl critici. Întotdeauna am auzit că bărbații nu pot înțelege femeile. Tot femeile spun că nici nu trebuie să le înțelegem și chiar le dau dreptate. În ultimul timp afirmația ”femeile nu trebuie înțelese ci iubite” deja a devenit un laitmotiv. În același timp femeile nu pot înțelege bărbații, iar sfatul meu e nici să nu încerce. Deși pare să fie un paradox în toată treaba asta, de fapt totul este cât se poate de firesc. Ca să înțelegi pe cineva trebuie să fi trecut prin situația celui pe care vrei să îl înțelegi. Altfel nu poți decât să spui că îți imaginezi cam ce ar putea simți. Pentru ca un bărbat să înțeleagă o femeie, (sau invers), trebuie ca să gândească la fel ceea ce nu sunt decât rare excepții. Drept urmare n-ai cum să înțelegi ceva ce în viziunea ta nu există. Faptul că suntem atât de diferiți ne face atât de atractivi și ne face atât de curioși în a cunoaște o altă persoană de sex opus și mai interesant e că nici după 50 de ani nu ajungi să știi totul despre acea persoană.

Consider că problema asta cu înțelesul vis a vis de bărbați și femei e destul de clară și asta nu are de a face cu gândirea păguboasă. Decât dacă nu cumva chiar încerci să îți bați capul aiurea în a găsi raționamente. Femeile consideră absolut logic și firesc modul în care ele gândesc iar la rândul nostru considerăm că modul nostru de gândire este cât se poate de normal. Că atunci când le pui în antiteză nu seamănă deloc asta e partea a 2 a. Ce nu pot pricepe e virusul care se strecoară în mintea celor care ajung la putere și ar trebui să conducă țara, iar acest curent este întâlnit la specia asta numită om politic. Fie bărbat fie femeie au o gândire păguboasă până la Dumnezeu și înapoi. În politică bărbatul și femeia gândesc la fel. Se înțeleg precum bețivii. Doar ei știu ce au în găgăuța aia, din exterior totul este ceață. Oare de ce nu pot înțelege cei din politică faptul că dacă faci ceva pentru cei care te-au votat, nu faci altceva decât să îți faci ție un bine. Dacă ar fura mai puțin și apoi ar face ceva și pentru alegători ar crește nivelul de trai, drept urmare mai mulți bani la buget ceea ce le-ar da lor fonduri din care să fure pe termen lung și fără să se vadă așa clar. Nu înțeleg de ce politicienii partidului care ajunge la putere este condus după dictonul ”să fur acum cât sunt la putere cât pot de mult” în loc să spună ”mai bine fur mai puțin dar zeci de ani”. E clar că dacă un partid ajuns la putere ar face ceva pentru cei care l-au ales cu siguranță la următoarele alegeri ar fi din nou votat. Nu e clar? Mai bine furi puțin câte puțin cu bun simț fără să se vadă decât să furi 5 ani și să furi pe față cât poți de mult…  Nu pot înțelege chiar deloc gândirea asta păguboasă.

P.S: Știți care e cel mai greu om de înțeles pentru un bărbat?  Elena Udrea și asta din 3 motive:

 1. E femeie
 2. E om politic
 3. E blondă

9 thoughts on “Gândire păguboasă

 1. He he, nice 😉 Da, total adevărat, ca să poți pretinde/critica pe cineva ar trebui să te pui în locul lui. Dar câți fac asta (femeie/bărbat)? Majoritatea chiar refuză să facă așa ceva…
  Apropo de Elena Udrea, personal îmi place de ea chiar dacă nu-mi place politica.

 2. @Roxana: poate dacă nu avea treabă cu politică și mie îmi era simpatică Udrea dar așa…
  @Rareș: nu e vorba de inteligența lor, e vorba de popor care a votat. durata de 5 ani ar fi bună să schimbi ceva în țară dacă vrei, dar ei au schimbat-o din alt motiv, iar poporul îi votează…

 3. Felicitari pentru articol, e foarte realist si frumos redactat 😀 Sa sti ca exact cum ai spus tu gandesc si eu ”Daca ar fi ajutat tara sa se dezvolte ar fi avut mai multe resurse de unde sa fure si nu ar fi fost vizibil” dar fiecare cu gandirea lui…cel mai probabil e ca le este frica la unu de altu ca de ”Daca fura ala mai mult ca mine”.
  Si pe Elena Udrea nu stiu cine ar putea sa o inteleaga ca si pe mascota pinguin si batranelul chel Basescutu :))

 4. Eu îi “admir” pe cei de la conducere. Dar ştii de ce? Pentru că au curajul de a fi nesimţiţi şi jigodii încât o fac şi reuşesc să râdă de poporul român în batjocură şi să ne facă proşti pe faţă… în ultimul hal şi în văzul tuturor.

  PS: Să citeşti cartea “Tot ce ştiu bărbaţii despre femei” – Knott Mutch 🙂

 5. @Zuzu: merci. știi care e problema lor? niciunul nu își ia puțin timp să se gândească cum e de fapt mai bine. refuz să cred că sunt chiar atât de proști ;))
  @Delia: eu nu aș numi ăsta curaj ci tupeu. Cartea aia e cea cu pagini albe? :))

 6. Nu mai stiu pe blogul cui citisem urmatoarea chestie: “Nimeni nu va castiga razboiul sexelor; se fraternizeaza prea mult cu inamicul” (H. Kissinger) 🙂 Asa ca e clar ca feminismul si misoginismul nu prea isi mai au rostul, dar ce sa facem si noi acuma? 😆

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s