Cartea recordurilor · Comercial · Realităţi

Top 10 Cartea recordurilor – Living Planet 2010

Dacă data trecută am prezentat Top 10 Human Body, astăzi a venit momentul Top 10 Living Planet. Recorduri  stabilite de natură care stârnesc curiozitatea oricui. Să îi dăm drum cu topul.

1. Cel mai înalt copac. Se găsește în Hyperion Redwood din USA, iar înălțimea lui ajunge până la 115,5 metri. cu 2,5 metri mai mult decât vechiul record.

2. Cel mai călduros an din istorie. 2005 a fost anul cu cele mai ridicate temperaturi la suprafaţa globului de la sfârşitul secolului al XIX-lea, când a început măsurarea temperaturilor în mod ştiinţific (1880).

3. Cel mai greu calmar. Până în 2007 cel mai mare calmar avea 5 metri și 150 kg. Până în 2007, deoarece pe 22 februarie 2007 a fost prins cel mai mare clamar din lume: 10 metri și 450 kg. Ca să dați seama dă mărimea calmarului priviți mănușile roșii din prima poză. (colțul stânga sus).

4. Cea mai nouă specie acvatică. Este vorba de Xenoturbellida. Are mai mult aspect de vierme și măsoară doar  4 cm.

5. Reptila cu riscul cel mai mare de dispariție. Este vorba de singuraticul George. O țestoasă gigant Abingdon Island originară din Insulele Galapagos. Este singurul supraviețuitor din sub-specia sa.

6. Cel mai mare Iceberg. B-15 A Icerberg are o suprafață de 120 x 20 km (2500 kmp).

7. Cel mai lung cutremur. A avut loc în 2004 în Insulele Sumatra-Andaman (Oceanul Indian).  Seismometrele au înregistrat cutremurul între 500-600 de secunde și a atins cota maximă ca intensitate la 9,3 grade pe scara Richter.

8. Cel mai înalt câine. Câinele americancei Sandy Hall măsoară 107 cm, este dog german și îl cheamă Gibson.

9. Cel mai dezastruos ciclon. Katrina a fost cel mai devastator uragan. A inundat 80% din suprafața New Orleans, a făcut 1800 de morți și daune de 45 miliarde $.

10. Cel mai greu dovleac. Recordul datează din 2007 și este de 766,12 kg. El a crescut atât în Warren, Rhode Island, USA, iar fermierul se numește Joseph Jutras.

 

20 thoughts on “Top 10 Cartea recordurilor – Living Planet 2010

  1. da.ti seama…. sa se intample peste multe miliarde de ani…. cand cine stie ce specii ne.or popula planeta…. sa existe un om… maxim doi… si sa se faca documentare… si reportaje…. bah astia sunt ultimii din specia lor… sau ultimul in cel mai rau caz…. mah si n.are cu cine sa se inmulteasca…. o sa moara saracu… hai sa.l impaiem…. triiiiiist :((((

    1. nu sunt fotografiate de mine dar atâta timp cât sunt unice pe Internet și am pierdut ceva timp să le editez consider că le pot însemna

  2. Imi place postu asta :X mai vreau curiozitati de genu ;;)
    Oricum ce m-a surprins cu adevarat este dovleacul…nu-mi pot imagina un dovleac atat de mare ;))

    1. din dovleacul ăla puteai face piscină :)) păi dacă neapărat ai vrea să te sui într-un asemenea pom ai putea încerca alpinismul :))

  3. D-asta am eu o oarecare teama sa stau plutind intr-o ditamai adunarea de APA (ceva gen ocean). Gasesti acolo tot felul de lighioane care mai de care mai ciudate… vezi calmarul ala huge.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s