Comercial · Sondaje · Teamwork

Carisma

Când vrem să exprimăm cât mai corect însemnătatea unui cuvânt apelăm la DEX. Dexul spune despre carismă cam așa ceva: ”CARISMÁTIC, -Ă, carismátici, -e, adj. (Despre autoritate) Care se bazează pe valoarea personală extraordinară a unui individ, pe caracterul său sacru, istoric sau exemplar; (despre o personalitate) care se bucură de un mare prestigiu. (< fr. charismatique)”

Avem sondaj și aștept să vă spuneți părerea.

12 thoughts on “Carisma

 1. Ataat ! Carisma.Unul dintre cele mai mari atuu-uri este sa fii carismatic.Eu unul asa ma consider si mi-au cam spus-o si altii :))

  Pai eu as zice sa se fructifica in timp.Cred ca te nasti cu cva dar daca o lasi balta…te-ai lins pe bot.

  Voie buna.!

  P.S.Carismatici : De Niro sau Pacino

 2. eu unul asociez carisma ca fiind un element spre a fi lider și nu toată lumea poate fi lider oricâte seminarii și școli ar face în domeniu 😀

 3. Hm…personalitatea unei persoane sau felul de a fi este dobandita in timp…iar caracterul este ereditat, deci cred ca te nasti cu aceasta carisma, insa o perfectionezi si o amplifici in timp…
  Se spune ca talentul este 1% iar munca 99%, insa celor care au norocul de a primi aceasta calitate le este mult mai usor…sunt scapati de acea munca ;))

 4. Cu siguranță se dobândește în timp.
  Deși dobândirea poate însemna și cum te-au educat părinții, să fii cu „lipici” la oameni, nu doar autodezvoltare.

  Poate că e și o componentă înnăscută. Niște ochi frumoși, o față plăcută pot contribui la carismă.
  Dar în mare parte e vorba de energia pe care o emani, de stare, de gândire, de comportament, de mici gesturi, de o atentă alegere a aspectului, etc.

  Nu ține neapărat de fire. Sunt oameni răi din fire, neprietenoși, antisociali, dar care au o carismă de te dă pe spate.

 5. aincer cred ca te nasti cu ea, dar cu siguranta o poti dezvolta in timp, copil fiind nu prea ai de unde sa stii ca esti carismatic, asta o afli in timp, este un atuu pe care il porti perfectiona,nu tine de fizic, de frumusete ci pur si simplu vine din interior si exact cum au mentionat si alte persoane mai sus para sa fie elementul liderilor, pentru ca in mom in care e persoana carimatica paseste intr-o sala, nu poate trece neobservat…dar inca cred ca tine de o fire extravertita, deoarece o persoana carismatica este mai expansiva spre deosebire de un introvertit ale carui gesturi de orice natura sunt foarte bine stapanite…

 6. sorry people pentru eventualele greseli de tipar, pe care bineinteles ca le observ dupa…tastatura noua…deh..:D:))

 7. Hmmmm…….cred ca te nasti cu ea. Cand te uiti la un om, el iti spune ceva sau nu. Sunt oameni care nu-ti spun nimic si oameni care au acel ceva, pe care nu prea il poti defini 😀 Pentru mine, asta e carisma. Un aer personal, caracteristic individului respectiv.

 8. Posibil sa ne nastem cu ea, dar fara îndoiala carisma se dezvolta în timp, de aceea am ales a doua varianta.

  De-ar fi sa ne raportam la DEX, el mai spune: CARISMÁTIC, -Ă adj. Înzestrat, dotat, talentat. Talentele pot fi si ele atat înnascute, cat si dobandite.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s