Bucureşti · Realităţi · România mea!

Bucuria unora, blestemul altora

Am auzit mulți spunând că abia așteaptă să ningă, să meargă la munte, să se bucure de zăpadă, să vină sărbătorile, cadouri, revelion și altele. Deși nu-mi place iarna pentru că e frig, zăpada îmi place și mie și chiar m-am supărat că nu a nins suficient și în București după ce au anunțat la meteo cod galben și pe București. Numai că azi, făcând o scurtă plimbare cu tramvaiul mi-am schimbat modul de gândire. Deși mulți dintre noi abia așteptăm zăpada ne scapă un amănunt. Nu e vorba că abia o să se circule pe stradă, drumuri naționale închise și alte probleme de genul. Astăzi mergând cu tramvaiul am văzut atâția oameni ai străzii încât nu am putut să nu mă gândesc ce or să facă mai încolo dacă acum nu știu pe unde să se mai ascundă de frig. Chiar mi-a fost milă văzându-i în număr parcă mai mare decât în alți ani. Nu știu cum dar înainte mai strâmbam din nas când îi vedeam în transportul în comun dar de data asta nici nu m-a mai deranjat prezența lor. Cred că ei se bucură momentan că încă nu ninge deoarece măcar mai pot dormi pe pământul ăsta destul de rece. Când dă zăpadă nici pe ăla nu or să mai poată dormi. Chiar mă întreb pe unde vor sta ca să treacă iarna asta. Din păcate nu știu cine ar putea face ceva pentru ei într-o țară cum a ajuns România. E trist să vezi lucrurile astea și apoi te întrebi cum oare au ajuns oamenii ăștia în situația asta. Viața uneori e nedreaptă: unii se bucură de ceva în timp ce pentru alții același lucru este un blestem aprig, poate chiar letal.

14 thoughts on “Bucuria unora, blestemul altora

 1. Viata e o curva curvara regina a curvelor curvare!

  Boc are vile superbe si altii ……………

  Daca exista iad sper sa fie chinuiti foarte des acolo.

  1. eu sper să piardă și Boc și toși care au furat țara asta. Să piardă exact ce au furat și să fie umiliți în viața asta 🙂

 2. Pe vremea cand eram acasa, in orasul meu natal, in spatele blocului stateau, printre garaje, cativa oameni saraci care nu aveau acoperis asupra capului. Mi-a spus frate’miu ca unul dintre ei a fost cat de cat instarit. Insa a pierdut tot din cauza bauturii. A avut si familie din cate am inteles. Dar a cazut in patima bauturii si astfel a scapat totul printre degete. Nu stiu daca o fi adevarat sau o fi doar un zvon. Acum sta printre garaje, in fiecare anotimp. Iarna-i cel mai greu. Mama ii mai ducea mancare (si celorlalti), si cand vroia sa scuture covoarele i le dadea lui s-o faca, si la final ii dadea niste bani.

 3. 😦 si eu am avut un sentiment asemanator cu al tau…dar in privinta cainilor parasiti…hai ca omul mai cerseste, i se mai da mancare sau o patura ceva…dar cainii? nimic…nimanui nu-i pasa de ei si nu stiu decat sa ii maltrateze si chinuie, fara sa se gandeasca ca are si el un suflet, ca il doare, ca sufera destul ca sta pe strazi si fara mancare si chiar nu are nevoie sa mai fie si batut. Si daca ar gandi putin si-ar da seama ca oricand pot ajunge si ei sa fie tratati ca un caine, sau chiar sa le fie intoarse faptele rele.
  Alti oameni nu au unde sa locuiasca si parlamentarii stau intr-un hotel de nu stiu cate stele, la care chiria e de 1800 de euro si tot nu sunt multumiti…si atunci ce fac excrocii de la putere? iau banii de la pensionari, indemnizatia femeilor care au nascut si pensiile de handicap !
  Halal Romanie si sincer le doresc ca tot ce fac ei cu poporul sa li se intoarca inzecit 😀 (si sunt chiar indulgenta).

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s