Comercial · Realităţi · România mea!

Ce atâta autonomie?

În ultimul timp pur și simplu deja m-am săturat de U.D.M.R. Până la urmă cum au ajuns ăștia să voteze legi pentru poporul român? Cine le-a dat voie în Parlament? Democrație democrație, dar Parlamentul, Guvernul și alte instituții de acest gen ar trebui formate și conduse doar de români. Am ajuns să depindem de condițiile unei minorități care votează ce vrea puterea doar doar or să primească și ei ceva? Ungurii și minoritățile nici măcar nu ar trebui să aibă voie în Parlament. Ce ar fi ca românii din Spania să își facă partid și să se apuce după aia să ceară autonomie în Coslada sau alte zone foarte populate de români? Ce ar fi să se apuce românii plecați prin diferite țări să ceară ca să fie limba română recunoscută oficial de statele unde trăiesc? Atâta timp cât ungurii trăiesc în România și limba oficială e româna păi atunci să vorbească limba română. Ungurii spun că nu vor să fie români, atunci să se ducă în Ungaria…problema e că nici Ungaria nu-i vrea. Spunea Angela Merkel un lucru foarte bun. Spunea că nu are nimic cu imigranții atâta timp cât respectă cultura și legile din Germania. Dacă vrei să faci tu altceva atunci ești liber să te întorci de unde ai venit. În România, dacă ești minoritate mai ajungi și la guvernare. A ajuns un partid care nu are nicio treabă cu România și cu românii de fel să decidă pentru noi? U.D.M.R și minoritățile din Parlament nu sunt altceva decât niște curve politice care se dau cu cine e la puterea în atingerea propriilor scopuri. Ce caută în Parlament niște partide care își urmăresc propriul interes în loc să urmărească interesul unei țări întregi? Ungurii ar trebui să nu aibă partid și să voteze unul dintre partidele celelalte. Trăiești în România atunci te supui regulilor din România, dacă nu-ți convine ești liber să pleci unde vrei. Granițele sunt deschise.

 

P.S: Doar imaginați-vă câte legi cretine pe care P.D.L le-a promulgat nu ar fi fost date dacă nu aveau voturile ungurilor.

4 thoughts on “Ce atâta autonomie?

  1. pe scurt: nici eu nu sunt de acord cu autonomia, sau cel putin nu cu cea in sensul vehiculat de UDMR si alte formatiuni maghiare, ci cel mult cu ceva cam cum sunt Elvetia sau Germania. Aici trebuie vazut daca o atare forma e aplicabila in cazul Ro, dar asta e alta discutie. Faptul ca sunt minoritati in Parlament cred ca este o chestie buna, dar asa cum intra in Parlament turcii si lipovenii, adica nu pe baza unui partid etnic. Trebuie sa spuna si oamenii astia ce vor intr-un cadru organizat, nu prin piata publica. Iar pentru mine ca “majoritar” este un sentiment de mindrie sa le ofer aceasta posibilitate. Dar repet, nu asa cum intra UDMR acum in Parlament.

    1. nu m-am exprimat eu cel mai bine. Să aibă reprezentați care să își exprime nevoile, iar nevoile astea să fie rezolvate în masura în care nu se bat cap în cap cu constituția de partidele de la Guvernare. Dar în niciun caz să nu intre la guvernare și să nu voteze legi.

  2. Inca un motiv foarte bine intemeiat pentru care nu-mi place politica ! Nu ma pricep si nici nu vreau la asa ceva, insa tot ce tine de partide politice, de legi si impozite…totul, dar absolut totul e facut pentru ei, pentru a le fi lor bine si nu poporului !

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s