Comercial · Internet · România mea! · Umor

Cartelă cu buletinul

Deși stau destul de mult de pe net, era să îmi scape o știre. Am auzit-o însă în emisiunea lui Mircea Badea. Deputatul PDL (ce alt partid oare?) Petru Movilă s-a gândit că în urma apelurilor false la 112 de pe cartele prepay, ar fi o idee extraordinară să dea o lege nouă: cartelele prepay să fie cumpărate numai cu buletinul. Oare cei din PDL sunt capabili de o singură lege bună? Fie ea cât de mică, dar să fie bună. Ideea asta cu cartelele este nu doar inutilă, dar e una dintre cele mai prostești idei care i-ar fi putut  veni cuiva în minte.

În primul rând cei care au deja cartele și au dat până acum apeluri false la 112 le vor da și de acum fără probleme. Să blochezi toate cartelele și să îi pui pe oameni să vină cu buletinul să își ridice noile cartele cu buletinul nu e o variantă. Cu siguranță cine are chef de glume proaste va putea obține cartele la negru. În al doilea rând, nu e nevoie să îi pui pe oameni să vină cu buletinul și să știi al cui e numărul din moment ce se poate depista locația unui apel în 6-7 secunde. Ăsta e timpul în care în Statele Unite se află locația unui apel. Având în vedere că România oferă atâta atenție interceptărilor telefonice mi-e greu să cred că nu există și în România aceiași tehnologie. Din punctul ăsta de vedere sigur România e pe picior la egalitate cu orice țară super-dezvoltată. Practic tot ce ar trebui făcut ar fi să verifice care sunt cele mai frecvente locații de la care sunt efectuate apelurile pe numărul care face farse la 112. Locațiile alea sunt ori adresa unde stă, unde învață sau unde lucrează. Deci, cât de ”deștept”  trebuie să dai astfel de legi? Dăăăă…

11 thoughts on “Cartelă cu buletinul

  1. =)) Tara asta e din ce in ce mai fascinanta. Prostia nu are margini. Genial! Nu trebuie decat sa stai si sa privesti, ca amuzamentul e la locul ei in Romania.

  2. Lumea a luat-o razna…….Mai lipseste sa avem si genul ala de cartele pentru mancare, cum aveau ai nostri pe vremea lui Ceasca…….Of, Romanie, Romanie……

  3. LOL..deci cred ca nu o sa mai fie mult pana cand vom cumpara doar cu buletinul hartie igienica sau prezervative :))..

  4. Aoleu, sunt chiar singura care e pro cartele luate cu buletinul? :)) Nu e doar pentru faza cu 112, gandeste-te cate tzepe se dau de pe diverse cartele unde te pun sa le reincarci contul sub pretex de nu stiu ce concurs sau nu stiu ce eroare de retea… ooo… si asta nu e tot. Stiu ca in Italia se ia cu buletinul si chiar mi se pare foarte ok sa fie asa.
    Intr-adevar, e greu sa dezvolti o strategie pentru cei care au deja cartele activate daaaar eu, personal, nu cred ca e o idee rea.

    1. Eu sunt de părere că la tehnologia de azi se poate descoperi utilizatorul unei cartele în cazul în care de la numărul ăla se fac ilegalități. Nu e deloc greu. Poate o să spui că se poate afla ușor de unde se sună, dar când ajunge acolo să ia responsabilitatea altcineva. Oare cine e așa prost să ia belelele pe capul lui? Plus că și dacă s-ar lua cu buletiinul ar putea să cumpere cineva cartelă pentru altcineva 🙂

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s