Cum să...

Cum să adormi mai repede (3)

Am ajuns la umătoarele sfaturi pentru un somn reușit. Pentru astăzi încă 5 sfaturi de luat în seamă. Am ajuns la numărul 9 deci continuăm.

9. Dormitorul. În cameră trebuie să nu fie nici prea cald, nici prea frig. După cum știți, dacă e prea cald transpirați, dacă e prea frig, tremurați. Temperatura optimă ar trebui să fie 15-18 grade celsius. Dacă la temperatura asta mai adăugăm și pătura, pilota sau plapumă atunci obținem temperatura potrivită pentru corp.

10. Tratament cu aloe vera. Stați, nu dați cu roșii. Nu fac reclamă nimănui, dar terapia naturistă, în special cea cu aloe vera, chiar este cea mai bună soluție la multe probleme. Aloe vera dă roade și e testată și răs-testată de ani de zile. Persoanele care suferă de căderea părului, deficiențe de somn, pot face tratamente cu aloe vera prin spălarea picioarelor, capului, feței sau oriunde doriți. Vă va oferi o experiență destul de fresh 😀

11. Baie cu abur. Este o experiență destul de costisitoare, dar este un lucru foarte bun pentru cei care și-o permit. O baie cu abur te va relaxa dacă ești obosit sau ai musculatura încordată, îți va da o stare de relaxare încât tot ce vei dori va fi un somn bun.

12. Relaxarea picioarelor. Sau cum spun americanii ”soothing pedicure”. Să îți pui picioarele într-un vas cu apă caldă (nici să te opărești, dar nici călâie), și cu ceva sare îți va aduce o relaxare neașteptată a picioarelor. Poate ați auzit de expresia ”o stare nervoasă în picioare”. Sunt situații când parcă nu poți să adormi din cauză că picioarele îți dau stări de nervozitate, ori simți furnicături. Relaxarea picioarelor într-un vas cu apă caldă și sare va face minuni.  Se știe că la nivelul picioarelor organele din organism își au corespondent în tălpi. Când picioarele vă dor chiar destul de tare, puteți încerca și un masaj cu ulei de masaj sau creme de picioare.

13. Acupunctura. O abordare științifică, rapidă și destul de mediatizată în lume. Mai puțin la noi dar…cine știe pe viitor. Prin această abordare, se are în vedere stimularea terminațiilor nervoase din regiunile problemă.  Acupunctura este o metodă verificată care ajută foarte mult în ceea ce privește un somn cât mai relaxant. În mod normal acele ar putea să își facă treaba în aproximativ 10 minute.

27 thoughts on “Cum să adormi mai repede (3)

 1. Acuma, ca să dorm, ce spăl cu aloe vera? 😆

  O baie cu abur poți face oriunde. Închizi bine ușa și geamul la baie, acoperi aerisirea, dai drumul la apă fierbinte și gata baia cu aburi!

 2. Eu is turture la 15 grade in dormitor, cu tot cu patura :)). Deci nu cred ca e o solutie pentru mine. Poate celelalte…

  1. Ești tu mai friguroasă de fel 😀 Având în vedere că temperatura optimă a mediului pentru organism e de 27 de grade, cred că de la 18 grade (limita maximă), cu pătura se poate asigura acele 27 de grade 😀

 3. Bune de ştiut. Baia cu abur am încercat-o, deşi nu ştiu dacă aveam prea mare nevoie. Cum pun capul pe pernă am şi adormit. Ia să te-alerge o zi întreagă un copil de 2 ani juma? Ştii cum adormi? Înainte să atingi perna. 😆

  1. Am și eu doi nepoței, unul de aproape 3 ani, unul de 6 luni. Știu că te obosește la maxim la sfârșitul unei zile 😀

 4. O sa incerc “relaxarea picioarelor”, pentru ca-mi este mai la indemana si pare ca ar avea efecte garantate. Desi…in ultimul timp dorm ca un prunc de cum pun capul pe perna. 😀 😛

 5. ah nuu, nu la aia ma refeream. vroiam sa spun ca mi se face somn doar cand citesc metodele tale de a adormi mai repede. :”>

  bai relaxante cu abur…uhmm. somn! :))

 6. Azi noapte trebuia sa citesc postu’ asta. La 2 m-am bagat in pat, la 3 si ceva am adormit. M-am rasucit cand pe-o parte, cand pe alta. Nu vrei sa stii cate oi am numarat.:)))

  1. eu am adormit la 5 dimineața dar greșeala mea a fost că nu mi-am luat dopuri pentru urechi :))) Poți să numeri și 5 milioane de oi că nu adormi :))) Ciobanilor nu li se recomandă număratul oilor. Dacă le ies în minus nu mai dorm chiar deloc :)))

 7. Am incercat chestia cu relaxarea picioarelor si intr-adevar functioneaza. Dupa o baie calduta la picioare, le simteam mult mai usoare, relaxate, si am adormit usor si am dormit si bine.

 8. @ Mihaela,
  Esti un caz original. eu am auzit ca o baie rece, inainte de culcare este bine venita. sangele coboara, sa le incalzeasca, iar creierul se simte mai degajat.
  N-am incercat, adorm, pana sa ajung la baie(sac)
  Incerci? sunt curios!:)
  Madi si Onu

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s