Comercial · Realităţi · România mea!

Protejarea copiilor?

Așa cum mai obișnuiesc, în timp ce-mi fac treaba las televizorul pornit, iar majoritatea timpului stă pornit pe Disney Channel (da, copilul din mine încă e înfometat), sau Antena 3. Într-una din ocazii tv-ul era pornit pe Antena 3 unde am auzit o știre care de mult timp mă enervează când o aud și niciodată nu apuc să îmi spun părerea despre ea. De fiecare dată când i se întâmplă câte ceva unui copil de 1-10 ani și părinții nu erau de față, imediat Protecția copilului se gândește să îi cadă din drepturi pe părinți. Dacă unui copil i se întâmplă ceva (și ajunge în spital sau chiar moare), pentru că părinții aveau treabă prin casă sau mergeau la magazin, e clar: părinții trebuie căzuți din drepturi. Să le iei părinților copii pentru că nu au grijă de ei și să-i duci unde? În Raiul numit orfelinat? Casă de copii? Și acolo clar cineva va avea grijă de ei mai bine decât ar fi avut părinții lor. După ce că părinții ăia suferă pentru copilul lor care a pățit ceva, le mai ia și pe celălalt sau ceilalți. Nu serios, vreo instituție a statului mai funcționează corect în țara asta? Înțeleg să cazi din drepturi un părinte care își maltratează pur și simplu copilul, îl trimite la cerșit sau mai știu eu ce îi face ÎN MOD INTENȚIONAT, dar așa când i se întâmplă ceva dintr-o întâmplare nefericită e cam mult.

Cine are copii sau nepoți știe că e extrem de greu să te ți după un copil. E greu la apartament dar la curte. Iar majoritatea cazurilor nefericite au loc în familiile care stau la curte? Și să revin la orfelinate sau case de copii. Îi iei pe copii de lângă părinții ”incompetenți” și îi duci undeva unde teoretic ar trebui ca cineva să aibă grijă de ei că doar pe motivul ăsta îi iei de la părinți. Și acolo ce să vezi? De copii nu are nimeni grijă cum ar trebui pentru că nu sunt bani în primul rând, apoi personal puțin pentru câți copii sunt și foarte probabil va da acolo de alți copii care de ce nu, chiar îl vor bate, dacă nu cumva va fi bătut chiar de cele plătite să aibă grijă de ei. Așadar, de ce să îi iei de la părinți dacă părintele îi iubește?

15 thoughts on “Protejarea copiilor?

 1. Am vazut si eu multe cazuri de genul asta si am ramas blocata. La un moment dat, pentru ca nu mai aveau bani, trimiteau copii de la orfelinat inapoi la parintii care au vrut sa scape de ei. Am urmarit putin aceasta stire si am vazut un copil readus in “sanul” familiei, la niste parinti care se uitau ciudat la el, la niste frati care nici nu stiau de el si cand a fost pus la masa, a luat farfuria de mancare si mancase totul pe fuga, cu ochii in patru, sa nu cumva sa ii ia careva mancare. Deci, asa nu!
  Nu te mai poate mira absolut nimic in Romania, totul e facut pentru ca uniii sa isi ia niste bani iar apoi copii sunt lasati de izbeliste.

 2. Uneori se face abuziv, într-adevăr.
  Se face totul pe grabă, se iau copii aiurea de la părinți, se lasă copii la părinți care chiar nu merită, chiar și în cazuri grave gen abuz sexual.

  Dar să știi că iubirea nu e un argument. Și o mamă bolnavă psihic își iubește copiii, dar nu o să fie aptă nicicând să îi aibă în încredințare, pentru că nu poate să se îngrijească nici pe ea însăși. Iubirea față de copil nu te face neapărat un părinte mai bune, mai atent, un mai bun pedagog, mai capabil. Din păcate din aceeași iubire ies și acei copii alintați, care au bolizi la 18 ani și ucid pe șosele alți copii, că lor li se permite orice.

  1. Eu mă refer doar la cazurile când dintr-o întâmplare nefericită copilul suferă ceva. Și astea sunt multe cazuri pe care le-am văzut și astea mă exasperează. Când părinții au probleme cu capul este cu totul altceva.

 3. ma gindesc (si sper!!) ca o astfel de decizie nu se ia in urma unui incident care poate fi izolat, ci se face o ancheta, mai sunt intrebati vecinii etc … se intimpla des? Intr-adevar orfeliantul nu e vreo minune si cu atit mai putin la noi.

  1. Ei zic că se deschid anchete dar nimeni nu mai spune nimic de ele. Scot în față știrea pentru că prinde la public și apoi nu mai știe nimeni nimic despre caz.

 4. De acord.
  Şi nu numai la noi se întâmplă aşa ceva.
  În afară şi dacă te văd pe stradă că ameninţi copilaşu cu palma că-i neascultător, gata e maltratarea copilului.

  1. Poate în altă parte se dau mai multe amenzi. Și orfelinatele și casele de copii nu sunt așa cum sunt la noi.

 5. imi place cum ai tratat subiectul. Ma intreb doar ce masuri se iau pentru a nu ne intalni tot mai des cu situatia de mai sus.

 6. Mda. Se trimite asistenta sociala acasa pentru absolut toate nimicurile. Aveam o vecina care a avut un copil tare galagios. Copilul ala era tot timpul treaz, jur. Si urla toata ziua. Maica-sa saraca reusea sa-l potoleasca doar cand il tinea in brate. Sincer acum, nu poti sa ti un copil in brate 24 h.

  Ii mai dai o jucarie, il mai scoti in parc, faci ceva sa-i distragi atentia si sa se calmeze. La un moment dat femeia isi mai iesea din fire, cred. Bine, nu ii facea nimic copilului, dar era mereu nervoasa. Si vecinii binevoitori au sesizat protectia copilului. Investigatii, chestii, trestii. Nu i-au luat copilul, pentru ca nu aveau de ce. Nu mi se pare normala chestia asta.

  Sunt o multime de parinti care chiar isi iubesc copiii si au grija de ei. Se poate intampla nu fii atent cateva momente. Astia care judeca cu atata usurinta probabil nu stiu ce inseamna ca ai grija de un copil, sa-l supraveghezi non-stop. Bine, asa zice legea. Sa fim seriosi! Orfelinatele sunt pline si ce se intampla acolo e ceva de groaza.

 7. as fi dat vina pe fapul ca vroiau rating, dar cazul e prea delicat. nu mai sta nimeni sa se gandeasca cu adevarat la ce e mai bine pentru ei. doar actioneaza pentru ca.. asa li s-a zis.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s