Comercial · Internet · Realităţi

Și de fapt, ce pretenții avem?

Eu sunt una din acele persoane care vede foarte multe articole la diverse ziare sau site-uri. Site-uri de știri ale unor televiziuni sau ziare cunoscute, ori site-uri pentru device-uri, site-uri de prezentare. Un lucru este cert: am observat că foarte multe articole ale unor site-uri de la care aveam mari așteptări, sunt pur și simplu rușinoase. Dacă un post TV precum Pro TV are știri bine făcute în direct, când vine vorba de articolele de pe Internet îți vine să te iei cu mâinile de cap. Fel de fel de articole care nu au nicio logică sau sunt pline de aberații și greșeli gramaticale. Aceiași poveste se regăsește pe site-urile altor posturi TV ca Antena 1, prin ziare ca Gândul, Libertatea, Can-Can, Click, (ultimile 3 măcar te-ai aștepta pentru că nici versiunea tipărită nu e prea brează), România Liberă sau Evenimentul Zilei. Stai și te gândești că dacă până și de la acele persoane care ar trebui să fie profesioniste în ceea ce fac și se presupune că au o școală de jurnalism în spate, fac unele greșeli de îți vine să te iei cu mâinile de cap, de ce avem niște așteptări extraordinare de la blogări? Acum nu mă înțelegeți că încerc să găsesc scuze pentru greșelile noastre ale blogărilor, dar având în vedere că noi nu avem o școală de jurnalism în spate ci doar acolo studii într-un anumit domeniu, ar trebui să nu ne mai criticăm chiar așa dur unii pe alții 🙂 Dacă până și acei jurnaliști care ar trebui să fie profesioniști caută senzaționalul și habar nu au despre ce să mai scrie ca să facă trafic, cu atât mai mult trebuie să le fie iertată asta celor care o fac din plăcere.

19 thoughts on “Și de fapt, ce pretenții avem?

 1. ai dreptate. 🙂
  cat despre articolele de pe site-urile respective, pot spune doar ca sunt tratate cu o oarecare indiferenta.
  nu poti pune pe seama unei simple neatentii atatea greseli.

 2. Depinde. Doar pentru ca asa presupusii specialisti sunt lasatori si ignoranti, nu poti sa accepti totusi greseli banale in viata de zi cu zi, fie ea si blog. E adevarat, mai ales pe site`ul protv`ului, e jaleeee. Cu J mare :))
  Insa e bine sa atragi atentia unui asa zic coleg de breasla, asa inveti mai multe si cine stie, poate devenim super-jurnalistii-viitorului-roz-cu-buline-albe. ! :))

 3. Eu m-am obisnuit deja cu ziarele sau cu televiziunile pline de incompetenti. Mai mult decat greselile gramaticale, ma enerveaza subiectivismul lor, cand ei, mai mult decat oricine altcineva, ar trebui sa fie obiectivi si sa prezinte stirile intr-un mod cat mai corect, fara sa faca vreo preferinta pentru vreo parte.
  Nu mai am deloc incredere in aceste surse, mai degraba cred ce scrie pe bloguri decat ce apare in ziar.

 4. Pe lângă toate spuse în articol, pe mine personal mă deranjează la site-uri/ziare titlurile, care de foarte multe ori sunt făcute ca să atragă şi n-au nici o legătură cu, conţinutul .

 5. Prea multi bloggeri se supraestimeaza, se considera buricul pamantului, au pretentii de mari jurnalisti, chiar de oameni de cultura. Ceea ce mi se pare ridicol. Despre stirile de pe site-urile ziarelor nu am ce comenta…ultimul titlu citit zicea ceva de genul “Boua Miss Univers este…”

  1. Nu există pădure fără uscături :)) Și pe mine mă deranjează aceia care se cred cei mai cei…în orice domeniu, nu doar în blogging.

 6. Nu am spus eu mereu bine : inclultii devin culti ! Nimic din tara asta nu mai este de calitate, d-aia nici nu mai indraznesc sa citesc ziare, sa ma uit la tv.si etc …

 7. Mda, nu stiu de ce se prostesc pe net chiar si jurnalistii buni… eu am cam renuntat la a mai citi presa online, prefer sa ma uit la tv si sa compar stirile de pe cateva posturi :).

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s