Comercial · Internet · Realităţi · România mea!

Cinismul a luat naștere în România

Articolul de astăzi a pornit de la știrea de pe Libertatea.ro. De fel nu bag în seamă ce scrie ziarul ăsta, nici nu-l cumpăr, dar știrea mi-a ajuns la urechi apoi am căutat-o pe net să fiu sigur că există. Pe scurt, dacă nu vreți să intrați să citiți articolul, o să vă spun că este vorba despre o nouă lege dată de Funeriu. Și anume că facultățile vor trebui să urmărească ce fac absolvenții lor după ce termină cursurile. Adică, dacă studenții nu își găsesc locuri de muncă după ce au absolvit, facultatea nu e bună și nu mai primește fonduri de la Ministerul Învățământului. Așa, hai să o luăm pe rând că nenea Funeriu se pare că nu are destui neuroni în capul care-i șade degeaba pe gâtul din dotare. Mai întâi de toate ca să dai o astfel de lege ar trebui să ai o economie care să zbârnăie. Să fie atâtea locuri de muncă în piață încât să poată cere candidatul la angajare 1000 euro pe lună pentru început. Cum în România astăzi șomajul crește și mai sunt anunțate disponibilizări, te întrebi unde să se angajeze. Eu cred că printre mulții studenți absolvenți sunt și epave și proști cu diplomă, dar știu că destui au potențial și știu carte. Ce vină au facultățile dacă absolvenții nu au pe ce posturi să se angajeze? Legea asta este pur și simplu un rău premeditat. Ei știu că absolvenții nu vor avea ce să lucreze nici dacă vor și merită, pentru că dacă sunt câteva posturi libere ele vor ajunge la piloși. Așadar, ei știind că absolvenții nu se vor angaja, au reușit să facă ”economie” la bugetul statului, de unde rezultă mai mulți bani de furat. Vor spune că facultățile nu sunt performante deci nu primesc bani. E simplă treaba. Nu poți da în mod normal o asemena lege când nu ai fondul pe care să o aplici. Plus că stau și mă întreb eu acum: și dacă facultățile urmăresc absolvenții ce ar putea face? Să creeze ele locuri de muncă? Parcă Guvernul trebuie să le creeze. Deci, de ce să îi urmărească facultățile pe absolvenți?

Acum să o luăm pe altă parte. Ce a făcut statul român cu toți studenții valoroși, cu bursierii din străinătate? Ce a făcut cu geniile României? Le-a spus să se ducă să lucreze afară. Și acum ei vor să spună că le pasă de absolvenții de nivel mediu? Sincer, Guvernul ăsta e un cancer pentru poporul pe care îl conduce. Pur și simplu nu pot să cred cum iau ei numai decizii proaste. Se vede de la distanță, fără să fi vreun fin cunoscător, că legea asta e proastă și va dăuna sistemul de învățământ și așa destul de rablagit. Au nenorocit școlile generale și liceele. De facultăți nu se mai legau.

Off-topic: Mi-am dat demisia de la job. Caut altceva mai potrivit pentru mine 😀

15 thoughts on “Cinismul a luat naștere în România

  1. Asta e motivul pentru care toti tinerii pleaca in alte tari unde sunt intradevar platiti pentru munca depusa si pentru cunostinte. Curand tara va deveni o inchisoare. Vor ramane doar batranii si cei care nu vor avea dreptul sa paraseasca tara, din diferite motive :(.

  2. Ce vrei ma Creve, trebuie sa gaseasca si ei o modalitate de a se spala pe maini de atatea critici referitoare la locurile de munca..:-J. Cat despre demisia ta, way to go! Iti tin pumnii sa iti gasesti ceva pe masura asteptarilor tale! >:D<

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s