Bucureşti · Realităţi · România mea!

Unii nu merită…

Există unii români care nu merită să aibă o țară civilizată, o țară curată. Nu generalizez pentru că urăsc generalizările, dar sunt mulți români care se vaită că România e o țară mizerabilă, plină de nesimțire și hoție dar când te uiți în jur vezi că la tot pasul dai de ipocriți. De curând Piedone a făcut prin sectorul 4 o investiție în aranjarea spațiului public. În fața blocului a pus gazon și a montat și sistem de irigații pentru a nu se usca gazonul. Ce-i drept a crescut mai rar decât trebuia gazonul dar tot arată mai bine ca înainte și plus de asta când pornește instalația de irigare dimineața și seara, mai răcorește puțin pământul și asfaltul. Ce m-a deranjat este că vecinii mei de la etajele superioare au revenit la obiceiurile lor cretine și au început să arunce iar gunoiul de la balcon. Când au pus gazonul cred că s-au minunat ăia cât gunoi au strâns din fața blocului iar acum au apărut iar pungi de chipsuri, cutii de suc și sticle de plastic. Mi se pare chiar lipsă de bun simț să arunci așa ca țăranul gunoiul de la etaj într-o grădină care deja a fost curățată și pusă la punct. Unii români chiar ar merita să stea într-o cocină. Unii români chiar își merită țara asta. Dacă urăsc ceva foarte tare este nesimțirea și nepăsarea asta a unora. Lipsa de respect pentru ceilalți și nepăsarea pentru viitor.

10 thoughts on “Unii nu merită…

  1. Foarte trist ce povestesti tu, chiar revoltator, mie mi se pare ca in sectorul meu e din ce in ce mai curat. Mai ales in jurul blocului meu… Poate e un caz izolat.

    1. Îți dai seama că pentru unii e foarte greu. Mi-am zis că de acum când văd pe unul că aruncă ceva pe stradă, mă aplec, ridic hârtia sau ce a aruncat și apoi i-o dau să o arunce la coș.

  2. Mnoh, e drept ca eu stau la tara, dar serios…gunoaie de pe balcon? Are you kidding me?! De ce naiba mai au cosuri de gunoi si chestia aia in bloc de unde arunci de la un anumit etaj punga cu gunoi taman in container fara sa iti misti (prea mult) fizicul. Ai dreptate, isi merita soarta si da, ar merita niste amenzi. Ca pe vremea lui Vlad Tepes : daca io pun o cana de aur la o fantana si tu o furi, iti tai mana! Ar fi atat de simplu, daca metoda asta s-ar transfigura in bani….La un moment dat i-ar arde la buzunar si-ar sta cuminti. Ooo, dar pentru asta tre sa ajunga un geniu la conducere…Da, asta o sa mai ia…timp 😕

    1. Eu stau la bloc de 4 etaje și nu am gura de gunoi la etaj 😀 Aia e la blocurile mai mari. Cred cu minim 8 etaje. Ai umor când spui că o să vină vreodată un geniu la putere :))

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s