Dragoste · Realităţi

Doar prieteni

Citisem zilele trecute un articol la Sirenes aka Monny. Articolul tradus de pe blogul unui amic englez.  Dacă aveți timp vă recomand să îl citiți. Unii băieți se vor regăsi în el, iar fetelor, dacă îl veți citi o să vă prindă bine. Articolul exteriorizează mult din ce se află în mintea unui băiat. Eu m-am regăsit aproape total în articolul ăla și citindu-l am avut numai noduri în gât. Zici că am gândit eu articolul în cauză. Ideea centrală este că băieții buni rămân doar best friends pentru fete, acei frați care niciodată nu vor fi mai mult de atât. Încercam să caut un răspuns la toată ironia asta. Majoritatea fetelor au un prieten foarte bun, băiat, care îi este ca un frate, dar care foarte probabil a primit de câteva ori răspunsul ”nu te pot vedea mai mult decât ca pe un frate, un prieten bun. Ar fi ciudat să fiu cu tine.” Și apoi o vezi cum se aruncă în brațele unor băieți care nu le merită și apoi sunt rănite. Am ajuns la un răspuns. Dacă este măcar în parte corect înseamnă că am reușit să descifrez acolo puțin din ce se află în mintea unei fete. Așa. Eu cred că o fată ajunge să vadă în acel băiat care îi este foarte apropiat și cu care vorbește multe, bune și rele, care îi este aproape la nevoie, ajunge să vadă ceea ce vede în prietenele lor bune. Cu alte cuvinte crede că e cumva prea feminin pentru ele și așa preferă un tip care să nu fie cuminte ca o fată și care să fie așa mai dur. Nu știu dar am așa un sentiment 🙂 Sau poate că le e teamă să nu ajungă să se certe vreodată și să se strice relația frumoasă pe care au au ca prieteni. Oricum tot o dilemă va/vor rămâne motiv/ele pentru care fetele nu pot vedea niciodată o relație cu un băiat cu care se înțeleg foarte bine și care le este acel best friend.

P.S: Chiar ar fi bine să citiți articolul amintit mai sus dacă aveți puțin timp 🙂

7 thoughts on “Doar prieteni

 1. Cheia e tocmai acel… `un frate`, de multe ori. Eu am un frate adevarat si am reintalnit in unii baieti/barbati pe care i-am intalnit de-alungul vietii o afectiune similara. Nu stiu daca ei au simtit mai mult. Dar cand vezi pe cineva ca un frate, nu poti sa simti atractie sau mai mult… e complet nenatural pentru tine, ca fata/femeie.
  Nu o vorba ca au ceva feminin sau nu, cuminte sau nu, potent sau nu; pot fi macho-manii planetei, Brad Pitt in tinerete, ingerul radios coborat din ceruri, frumusetea pamantului, barbatul cel mai viril de pe mapamond… daca tu, ca femeie, nu simti pur si simplu nimic pentru omul ala, sau poate o amicitie, o afectiune prieteneasca… nu simti si gata.

  Inimii nu ii comanzi (si nici modelelor formate in creier care determina atractia)… stii… cateodata treci prin viata si cunosti poate un om pe care in mintea ta il considerai perfect, ca are tot ce ai vrea de la un barbat, in mintea ta iti construiai un ideal pe calapodul lui… si cu toate astea il cand intalnesti nu simti nimic pentru el, nici atractie, nici pasiune… te intelegi cu el, dar nu poti mai mult, din tine nu porneste nimic.
  Daca undeva nu se produce un declic, de ce un barbat sau o femeie ar trebui sa iubeasca doar pentru ca persoana din fata lui iubeste? Sentimentele cuiva fata de tine nu trebuie si nici nu te pot obliga.

  Da, e foarte trist cand ajungi sa suferi din iubire. E foarte trist pentru ca exista pe lumea asta o serie de baieti/barbati sufletisti care ar putea sa faca o relatie sa infloreasca intr-un mod minunat. Dar asta e viata, uneori e nasoala si lucrurile nu se intampla cum doresti. Mai mult sau mai putin superficial, majoritatea oamenilor ajung sa sufere din dragoste. Nu e mai bine sa incerci sa te vindeci, decat sa tanjesti dupa o persoana care nu te vrea, care asta e… nu te poate iubi cum iubesti tu.

  Privind matur sunt multe argumente… daca ne raportam la pustoaica de 14-16 ani care se viseaza cu `bad-boy` din filme e altceva. Dramele si `iubirile` sunt altele in lumea aia.

  Intelegerea, comunicarea, ajutorul… nu sunt suficiente pentru o relatie. Ajung pentru o prietenie. Dar o fata nu accepta o relatie cu tipul super, dragut, cu care poate vorbi orice, care e mereu langa, pentru ca are nevoie de mai mult de la o relatie. Nu poti forta atractia, nu poti forta iubirea.

  Si inafara de dramele personale, uneori cel mai matur lucru pe care il putem face noi, oameni maturi si cu capul pe umeri, e sa realizam ca indiferent cat am iubi un om, daca omul de langa noi nu ne poate iubi, merita sansa de a-si gasi persoana potrivita, nu sa il legam de scaun cu iubirea noastra.
  Pentru ca in viata, asta e, un om ne poate pune lumea la picioare si sa nu conteze, iar altul ne poate da o floare si sa ne incante peste puteri. In iubire nu conteaza `ce`, conteaza `cine`. Si daca nu esti acel `cine` trebuie, nu inseamna ca esti un om mai neinsemnat, mai putin minunat. Ci doar ca nu `esti` cine trebuie pentru persoana respectiva.

  1. Bine ai revenit. Nu te-am mai zărit de ceva vreme. Îți dau dreptate în ce ai spus. Știu că nu ai cum să îi comanzi inimii și dacă nu simți mai mult asta e. Fiecare are întrebările lui pe care ajunge să le pună când vede că la un moment dat se tot lovește de ele 😛

 2. Sunt rare cazurile in care prietenia sincera si pasiunea merg mana in mana. Amandoua sunt dictate de inima dar probabil de parti diferite din ea. Uneori se intampla ca tocmai prietenia sa nasca pasiune prin misterul care invaluie “fructul oprit” si atunci trebuie sa decizi pe care din cele doua le sacrifici.

  1. Dar poate tocmai că o prietenie sinceră și care durează de ceva timp a dus spre sentimente sincere și nu pasiune.

 3. Hm, pana acum, in blogosfera, toate concluziile articolelor ce dezbateau aceasta tema indicau sanse minime de prietenie pe termen indelungat intre un barbat si o femeie. Si eu sunt de acord cu ele…
  Nici eu nu am trait o asemenea experienta, mai devreme sau mai tarziu au aparut intre noi si altfel de sentimente. Nu ne-am putut privi la infinit ca simpli amici. Sau daca da, prietenia nu a durat prea mult.

   1. Era prieten, dar viata inevitabil ne-a despartit. Nu zic ca nu mai vorbim, dar nu ca odinioara.
    Stiu ca intrebarea era retorica, insa chiar se impunea o clarificare. Poate sotia/prietena ii impune sa nu mai vorbeasca cu mine…

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s