Amintiri · Dragoste · Maxime · Scurt și la obiect

Nu există

nepotrivire

Am ajuns la concluzia că în dragoste nu există oameni răi, există doar persoane nepotrivite.

P.S: Uneori doar momente nepotrivite.

19 thoughts on “Nu există

 1. Asa eram si eu tentata sa cred imediat dupa o despartire dureroasa. Acum, dupa o analiza la rece si multi ani de la acel moment, cred ca exista persoane rau intentionate. Nu stiu daca neaparat rele, dar cu siguranta machiavelice, dispuse sa treaca peste cadravre cand isi doresc ceva. Fie doar si un simplu joc amagitor.

  1. Eu nu vorbesc de persoanele care refuză să gândească și pura lor plăcere e să rănească. Ăia sunt rari tocmai pentru că intră spre patologic. Eu mă refer atunci când cineva intră într-o relație cu gândul că trebuie să fie bine.

 2. Oamenii sunt asa cum sunt si vin in viata noastra sa ne invete ceva, sa ne dezvaluie o calitate sau o slabiciune. Poate ca trebuie sa intalnim mai multe persoane nepotrivite pana la ceea ce ne dorim, iar rolul acestora este de a ne pregati sa stim sa apreciem mai mult cand vom obtine ceea ce ne-am dorit mai mult!

  1. Așa este, însă nu știu câți îl apreciază pe cel care îl găsește după lungi căutări așa cum ar trebui.

   1. Daca si-a invatat lectiile si este pregatit, il va aprecia.
    Nu trebuie insa sa ne cramponam de oameni, ei vin si pleaca din viata noastra dupa ce-si implinesc rolul, lasand loc altora mai buni, care sa ne imbogateasca mai mult.

 3. De cele mai multe ori doar momente nepotrivite, din păcate. Mai mereu e cu „momentul potrivit, persoana nepotrivită” sau vice-versa. Norocoși cei care întâlnesc persoana care trebuie la momentul oportun.

 4. Eu chiar cred că există una. Una singură. Una și bună. Doar că durează o veșnicie până să o găsești așa că mulți fie renunță, fie se mulțumesc cu ce găsesc „pe drum”.

  1. Dacă ar fi așa mi s-ar părea că Dumnezeu este incorect. E ceva de genul loto 6 din 49 dacă ar fi doar o persoană și chiar nu cred că este ca la loto.

    1. Păi dacă nu mit, sigur este un clișeu. Suntem diferiți cu toții, sigur nu o să găsești două persoane la fel. Până și gemenii identici sunt diferiți. Tocmai din motivul ăsta nu cred că există o singură persoană potrivită. Până și cele mai fericite cupluri au momente mai proaste. Întreabă și un cuplu ajuns la bătrânețe și o să vezi că au avut și ei certuri sau discuții mai nefericite.

     1. Bineînțeles. Dar nu se poate să te potrivești așa cu oricine. Probabil că sunt, într-adevăr, mai multe persoane compatibile cu tine, dar trebuie să fie una, numai una, pentru tine. Ăsta e și farmecul.

      1. Probabil așa este, dar dacă mă axez pe găsirea acelei persoane risc să nu mai găsesc nimic, nici măcar compatibil 😛 Și atunci a dispărut tot farmecul.

       1. Adevărat și ce spui tu. Cred totuși că e mai frumos să speri că vei da peste „persoana aceea specială” într-o zi și vei știi sigur când ai găsit-o că nu mai e loc acolo și pentru altcineva, oricât de potrivit ar fi acest altcineva pentru tine. Probabil gândesc așa pentru că sunt fată și fetele astea.. știi, sunt mai visătoare.

 5. Părerea mea e că nici măcar momentele, la rândul lor, nu sunt nepotrivite. Ele apar exact atunci când trebuie, când toate elementele intrinseci și mai ales cele extrinseci sunt prielnice, atâta doar că , în cele mai multe cazuri, personajele aflate-n discuție nu rezonează una cu cealaltă, ajungând să se acuze reciproc, ori să blameze soarta/destinul/karma/momentele 😀

  1. Și mie cele mai bune lucruri mi s-au întâmplat când nu mă gândeam și nici nu le planificam. Acum nu știu dacă tu ai avut vreodată sentimentul ăla că a fost un moment când tu și altcineva vă doreați ceva mai mult dar nu s-a putut, apoi după ani șansa a reapărut. Tocmai din motivul ăsta spun că uneori momentul este nepotrivit.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s