Comercial · Internet · Realităţi · România mea! · Teamwork

Dar identitatea?

identitatea

Cum rămâne cu identitatea? Care este identitatea poporului român? Prin ce se remarcă și cu ce iese în evidență? Dacă întrebi străinii unii or să pună în dreptul României cuvintele țigani, hoți, violatori, sau cerșetori, iar alții or să vadă partea plină a paharului și vor spune Dracula, Transilvania, Hagi, Nadia, Ilie Năstase. Dar până la urmă care este identitatea noastră ca popor? E cam greu să o găsești. Dacă îți bagi puțin nasul prin domeniile de interes o să vezi că mai în orice domeniu lucrurile sunt făcute prost și ajungi să îți pui întrebarea: la alții cum se poate și la noi nu? Păi uite câteva motive pentru care ne-am pierdut identitatea:

1. La noi nu se poate pentru că așteptăm să facă alții ceva pentru noi în loc să facem singuri ceva pentru noi. Dăm vina pe politicieni că nu se gândesc decât la ei. Cu siguranță dacă poporul ăsta ar lua atitudine nu și-ar mai permite. Pe la alții dacă cineva vrea să demoleze un părculeț de 100 de metri ies pe stradă vreo sută de mii de oameni să protesteze. La noi dacă îți ia 25% din salariu ies pe stradă 40-50 000 de oameni. Nu e de mirare că au râs grecii de noi când au văzut manifestările din Piața Universității.
2. Nu mai știm să punem preț pe cei șapte ani de acasă și nu ne mai interesează de ceea ce se petrece în jurul nostru. Nu protejăm nimic din ce înseamnă natură sau semeni.
3. Suntem tot mai indiferenți. Indiferența este primul pas spre haos iar problema cea mai mare este că într-un stat unde haosul conduce este cel mai ușor să revină la putere cineva care nu trebuie.
4. Nu mai credem în posibilitatea de a crește. Nu mai credem că se poate și altfel iar dacă cineva are curajul să creadă că se poate și altfel, imediat o să se găsească cineva să îi dea în cap.
5. Tineretul este tras înapoi și de obicei el este cel care are curajul să creadă că se poate mai bine.
6. Suntem un popor care nu ne mai știm nici imnul național. Mă uitam la meciul cu Grecia de aici și spuneau la televizor că oficialii au afișat versurile pe tabela de marcaj și cu toate astea suporterii tot nu știau imnul și cântau versurile amestecate și repetau aceiași strofă de două ori.Nu știau nici când se termină sau nu imnul. Cu un popor care nici nu își știe imnul național nu poți ajunge prea departe.
7. Poporul este educat de televizor și de ziare precum Can-can, Libertatea sau Click.
8. Poporul se lasă călcat în picioare și nu are onoare. La orice alegeri câștigă cel care dă mai mult pentru că românii își vând voturile pentru o găleată cu roșii și o șapcă. Românii se calcă în picioare pentru reduceri la mașini de tuns iarba, sau generatoare electrice. Nu contează dacă le trebuie sau nu. Ei îl cumpără.

Și acum mai întreb odată: unde este identitatea noastră? Cum ne prezentăm noi celorlalți?

2 thoughts on “Dar identitatea?

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s