Realităţi · România mea! · Scrisori · Teamwork

Și tu ești parte din întreg

iubesc romania

Mergeam cu troleul zilele trecute și pe numai două stații cât am mers cu el, deja lumea din el se încinsese. Mai exact, la puțin timp după ce am urcat, troleul s-a oprit din nou deoarece un șofer își staționa liniștit microbuzul pe banda troleului, astfel încât troleul nu putea depăși. În momentul ăla toată partea din față a troleului a început să înjure, să îl blesteme pe șoferul microbuzului. Alții au tras concluzia că România e de căcat. Multe guri, multe păreri, puțină minte, situație critică.  Nu trebuie să fi vreun geniu ca să îți dai seama că situația descrisă mai sus era cea mai mare greșeală în condițiile în care prin zonă se aflau și câțiva copii de 7-8 ani. Să vedem, cei care erau nemulțumiți de țara asta, s-au apucat să înjure atât țara cât și oamenii, asta în condițiile în care viitorul era lângă ei. Cum să te aștepți să ai un viitor bine crescut, care să iubească țara asta din moment ce îl crești auzind doar că e o țară de căcat și oamenii sunt niște tâmpiți? Te aștepți să crească și să gândească altceva?

Eu unul am fost scârbit de imaginea care mi-a trecut prin fața ochilor. Parcă acum 2 săptămâni toată lumea iubea România. Se îmbrăca în costume naționale și arbora tricolorul pe unde putea. Nu-i nimic, peste 10 zile o să ne urăm iar ”Sărbători fericite”, o să ne facem cadouri, o să fim mai buni că așa trebuie, o să iubim iar lumea iar de la 3 ianuarie începem iar să înjurăm pe cine putem. Și ironia cea mai mare este că atunci când spui că România e de căcat, te faci de căcat chiar pe tine. Tu faci parte din România. Ești român în România și ești parte din națiunea asta. În fond, a fi român nu înseamnă că ești țigan, hoț, nesimțit, sau mai știu și eu ce alte trăsături ne sunt date pe Google când dăm search. Până la urmă înainte să te plângi că România e de căcat, încearcă să nu mai faci nici tu lucrurile care nu îți place să le vezi la alții. Poate o fi un clișeu, dar chiar trebuie să fi tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Dacă te plângi că sunt gunoaie pe stradă și arunci și tu gunoaiele pe unde nimerești că oricum cu o floare nu se face primăvară, atunci nici să nu te aștepți să facă altcineva pentru tine ce trebuie să faci tu. Înainte să critici gândește-te dacă nu cumva ar trebui să te critici și pe tine.  Tu ce ai făcut pentru România ca să critici?

4 thoughts on “Și tu ești parte din întreg

  1. Nu critic pe nimeni pentru că este posibil ca și eu să fi făcut aceleași greșeli, chiar dacă nu mi-am dat seama pe moment. Din păcate oamenii sunt tot mai grăbiți și mai agitați, iar din această cauză nu se mai gândesc la ceea ce spun sau ce fac. Asta e, trăim în România!

  2. Creve, oamenii sunt supararati, stresati, nemultumiti, frustrati. De cele mai multe ori vorbeste gura fara ei, nu constientizeaza ce spun. Nu le-a mai ramas mare lucru…

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s