Cartea recordurilor · Comercial · Internet · Realităţi

Recorduri în 2014 (1)

V-am promis noi articole despre Cartea Recordurilor și mă țin de cuvânt. Dacă anul trecut făceam topuri despre un anumit domeniu, anul ăsta vor fi random. Voi alege 10 recorduri la întâmplare care sunt simpatice sau chiar sunt impresionante. Pentru azi am pregătit 10 astfel de recorduri.

1. Sărituri pe cel mai înalt Pogo Stick.

Recordul îi aparține lui Fred Grzybowski din SUA. El a reușit să stabilească un record interesant. A sărit pe un băț Pogo înalt de 2,91 metri. Am văzut oameni care cădeau de pe astfel de bețe deși aveau mai puțin. Recordul a fost însă stabilit pe teritoriul Canadei la Toronto cu ocazia festivalului internațional Busker în anul 2011. Un festival care are loc în stradă și unde oamenii își pot prezenta abilitățile în ale teatrului, muzicii, dansului, săriturilor, cascadoriilor și alte abilități sau talente. Cu 1 an înainte, același Fred Grzybowski, a reușit să sară pe cel mai mic băț Pogo de numai 64 de cm, dar atunci festivalul a avut loc la Ontario, Canada.

2. Cele mai multe trufe făcute în 2 minute.

Bucătarul șef Gino D’Acampo a reușit performanța de a face 47 de trufe de ciocolată în doar 2 minute în cadrul emisiunii Let’s Do Lunch with Gino & Mel în Londra, Marea Britanie. Recordul a fost înregistrat în 2012 de oficialul Guinness Book Marco Frigatti. Omul ăsta face trufele mai repede decât le poți mânca 🙂

3. Cel mai mare grup de mohicani.

O echipă de 30 e bărbieri și stiliști și-au dat mâna pentru a ajuta postul de radio Today FM din Irlanda, să  asambleze 257 de mohicani sportivi în Dublin. Recordul a avut loc în data de 22 februarie 2013.

4. Mâncat sos de merișoare.

Recordul la mâncat sos de merișoare aparține lui Erkan Mustafa, care în ciuda numelui este englez. El a mâncat în data de 11 decembrie 2012, 500 de grame de sos de merișoare în doar 1 minut și 1,64 secunde. Probabil o să spuneți că nu e mare lucru, dar având în vedere proprietățile sosului de merișoare e ceva. Are o consistență apropiată de gem și e acrișor. Deci înseamnă ceva :))

5.  Cel mai bătrân sportiv Kiteboarding (schi nautic).

Richard Branson, a reușit la vârsta de 61 de ani și 349 de zile să traverseze canalul englez făcând schi nautic în data de 1 iulie 2012. Recordul de viteză în ceea ce privește traversarea canalului îi aparține fiului său, Sam Branson, care a traversat canalul pe data de 30 iunie 2012 cu timpul de 2 ore, 18 minute și 43 de secunde.

6. Cele mai multe paste rivoli făcute în 2 minute.

Cine oare altcineva decât un bucătar italian putea să dețină un astfel de record? Bucătarul șef Gennaro Contaldo, a reușit în compania lui Jamie Oliver să facă în doar 2 minute, 24 de porții de paste Rivoli sub atenta supraveghere a reprezentantei Guinness Book, Anna Orford. În timp ce Gennaro făcea cele 24 de porții de Rivoli, Jamie stabilea un nou record de tăiere a ardeilor chili. A tăiat 10 ardei în 30 de secunde.

7. Cel mai înalt concert.

Kim Wilde și Tony Hadley sunt cei care dețin recordul pentru cel mai înalt concert. Probabil v-ați dat seama la ce se referă titulatura de cel mai înalt concert. Cei doi englezi au ținut un concert într-un Boeing 737, la altitudinea de 13 106 metri în data de 10 martie 2013. Concertul a avut loc în prezența a 128 de pasageri care după concert s-au unit într-un Harlem Shake, ceea ce a devenit și dansul Harlem Shake dansat la cea mai mare altitudine.

8. Cele mai multe întrebări într-un Talk Show.

Graham Norton din Marea Britanie a reușit performanța de a adresa 175 de întrebări într-un Talk Show televizat care a durat nu mai puțin de 6 ore pe data de 7 martie 2013, timp în care a strâns din audiențe 1,02 milioane de lire sterline.

9. Cea mai lungă listă pentru Moș Crăciun.

Nu aparține unui copil așa cum poate ar fi fost normal ci lui Louise Toms. Lista a fost scrisă la o temperatură de -24 de grade Celsius. O listă cu 75 954 de dorințe și lungă de 3500 de km. Eu am rămas mut când am văzut lungimea și m-am uitat de 3 ori să mă asigur că e corect. Ea a fost înmânată personal de sus numitul la un oficiu poștal oficial al lui Moș Crăciun din localitatea Rovaniemi, Finlanda, pe data de 5 decembrie 2012. Lista bineînțeles că a fost înfășurată.

10. Cei mai mulți bănuți de ciocolată mâncați.

Lee Price  și Lup Fun Yau, amândoi din Marea Britanie (parcă numai englezi pur sânge nu mai sunt prin Marea Britanie), au mâncat fiecare câte 4 bănuți de ciocolată în 30 de secunde. La prima vedere am zis că ăsta este cel mai penibil record, dar când am văzut că recordul a apărut și în ziarul The Sun am zis să continui și să citesc detaliile.  Și se pare că nu a fost atât de simplu pe cât pare. Nu au avut voie să le mănânce pe toate odată și pe rând.  Și ca să fie mai greu, după fiecare bănuț mâncat, reprezentantul Guinness Book verifica dacă a mai rămas ceva în gura celor doi. Cam bizar, dar dacă astea sunt regulile ce să-i faci? :))

4 thoughts on “Recorduri în 2014 (1)

      1. Eram sigura ca asta ma vei intreba. De aia am si scris astfel. :)) O sa afli cat mai curand. Sper. In urmatorul articol. 😛

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s