Comercial · Cum să... · Realităţi

Cum să adormi mai repede (7)

7

Am luat o pauză cam mare de la seria asta cu dormitul și simt că ar trebui să o reiau 😀 Erau persoane care chiar citeau cu interes sfaturile 😀 Rămăsesem la sfatul nr. 30. Deci continui cu nr. 30. 😛

30. Somnul de la amiază. Nu trageți niciun pui de somn pe timpul zilei dacă știți că aveți probleme cu somnul. Dormitul în timpul zilei o să vă dea peste cap ceasul biologic și vă va crea probleme cu somnul pe timpul nopții. Încercați să nu vă dereglați somnul de noapte ca să nu simțiți nevoia de a dormi ziua. Așadar, evitați somnul lung pe timpul zilei. Dacă chiar vă simțiți obosiți încercați să nu dormiți mai mult de 45 de minute, maxim o oră, în timpul zilei.

31. Plantele. Păstrați la distanță de camera voastră plantele chiar și dacă ele sunt pe post decorativ. Nu mai este niciun secret faptul că plantele consumă pe timpul nopții oxigenul și elimină dioxid de carbon, astfel că s-ar putea să vă simțiți sufocați într-o cameră mică cum sunt cele de la bloc. Încercați să țineți plantele pe balcon sau aproape de geamuri.

32. Obiectele din lut. Dacă vă place să vă decorați camera și vreți să o faceți totodată și un spațiu mai răcoros în perioada de vară, așa încât să aveți un somn mai bun, atunci decorați-o cu obiecte din lut. Sunt ieftine, prietene cu mediul și au efect. Puneți apă în aceste obiecte și așezațile în colțul camerei. Evaporarea apei va produce o răcorire a ambientului. Evitați să folosiți prea mult spray în cameră. Ar putea să vă deranjeze și să vă irite căile nazale.

33. Orașele aglomerate și gălăgioase. Dacă locuiți într-o zonă aglomerată, gălăgioasă, unde este trafic intens 24/24, 7/7, încercați să vă plasați patul într-o zonă cât mai depărtată de sursa de gălăgie (ușă, fereastră). Dacă zgomotul persistă, încercați dopurile de urechi sau masca de ochi în cazul în care este prea multă lumină afară.

34. Melatonina. Este un hormon secretat de glanda pineală care controlează ritmul circadian al organismului. Întunericul stimulează eliberarea melatoninei în timp ce lumina inhibă eliberarea ei. Dacă secreția de melatonină scade pe timpul nopții atunci apar probleme de somn. Consumă fulgi de ovăz care au un conținut crescut de melatonină în cazul în care ai probleme cu somnul.

35. Telefoanele mobile. Evitați să apelați sau să răspundeți la telefon după ce te-ai urcat în pat. Nu lăsați telefonul aproape de patul sau capul vostru. Vor fi multe momente când va încerca să-și caute semnal moment în care poate să afecteze creierul. Lăsați-vă telefoane pe silențios  🙂

8 thoughts on “Cum să adormi mai repede (7)

  1. Eu adorm instant indiferent de momentul din zi sau noapte in care ma aflu. Deh, oboseala ma doboara, e mai puternica decat mine. Chiar si azi, in timpul petrecerii, cascam de zor. Stiu, e rusinos, dar cred ca sunt bolnava, nu e posibil sa fii mereu epuizat. :dizzy:
    Problema e cu telefoanele mobile pe care le tin chiar deasupra capului in timp ce dorm, pe un soi de noptiera. Stiu ca sunt periculoase, dar mai primesc apeluri, in plus am nevoie de ele ca sa ma trezeasca dimineata. :))

    1. Nu știu dacă ești sau nu bolnavă, dar poți să îți faci niște analize ca să fi sigură 😛 Legat de telefoane, și eu dorm cu telul lângă cap tot pentru alarma de dimineață :))

  2. Nu am știu aia cu plantele. Dar dacă îți faci un program de somn, corpul ți se obișnuiește. Zice că o oră înainte de miezul nopții face cât două ore dormite după ora 12 noaptea.

  3. faza cu plantele o știam, cu telefoanele mobile sau apa dintr-un vas lasată peste noapte, la fel, dar cea cu obiectele din lut, nu o știam.
    interesant articolul. felicitări.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s