Comercial

Nu din nou…nu e destul?

O veste care nu e tocmai bună pentru noi: creşte preţul petrolului. Asta pentru că în mod clar preţurile se vor mări din nou. Abia aşteptau parlamentarii noştrii, mai ales că Leul a pierdut tot ce câştigase de la începutul anul faţă de moneda Euro. Cel mai probabil creşterea economică de 6% de care vorbeau cei de la PD se va transforma într-o valoare negativă într-un final.

Cât timp Leul câştiga teren, preţurile rămâneau la fel de mari, iar acum că se scumpeşte petrolul, probabil că vor fi şi mai mari preţurile. Cea mai mare problemă a românului este că salariile au rămas pe loc şi au crescut poate prea puţin comparativ cu preţurile.

Citeam prin ziare cu ceva timp în urmă că românul face foarte multe credite pentru a putea cumpăra cele necesare prin casă. Face credite chiar şi pentru masa de Crăciun, Revelion sau Paşte. Părerea mea este că românul este cel mai descurcăreţ din toată Uniunea Europeană. Deşi nu are bani până la urmă face ce face şi tot se descurcă, dar asta în condiţii vitrege. Nu ştiu câţi dintre cetăţenii europeni s-ar descurca cu traiul de aici. Probabil că procentul sinuciderilor la nivelul Europei ar fi fost mai mare dacă peste tot era ca aici.

Nu mai ştiu de câte ori am auzit promisiunea: „salariile se vor mări!” Eu unul m-am plictisit de câte ori s-a spus asta, însă tot ce s-a mărit a fost preţul la utilităţi şi alte produse. Ce ar fi să se gândească şi ei să mărească salariile? Cum ar fi?

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s