Realităţi

Hai să nu fim români

Sunt câteva întâmplări pe care vreau se la relatez. Întâmplări care probabil vi s-au întâmplat şi vouă în ţara noastră cea frumoasă dar locuită de un soi de oameni denumit români. De exemplu:

1.Mergi pe stradă. În faţa ta vezi pe cineva care deşi are coşul de gunoi la 2 metri de el preferă să arunce gunoaiele pe jos. Come on. Hai să nu fim români. Chiar nu poţi să faci un efort până la coşul ăla de gunoi?

2.Mergi dimineaţa la serviciu, şcoală, liceu, facultate. Urci în transportul în comun şi dai de mirosuri dubioase. Oameni nespălaţi care împrăştie în jur senzaţii unice! Te mai trezeşti şi călcat pe picioare de diverse persoane. So…come on! Hai să nu fim români! Măcar învaţă să-ţi ceri scuze dacă ai călcat pe cineva şi spală-te!

3.Te duci într-un Mall să mănânci şi tu ceva. Ajungi la fast food dar constaţi că nu ai locuri unde să stai. Toate locurile sunt ocupate. Asta pentru că majoritatea îşi cumpără ceva, (un suc, o ciocolată caldă), şi apoi stau la taclale vreo oră astfel că cei care chiar caută un loc constată că trebuie să aştepte până se va elibera o masă. Aşteptarea va fi luuuungă….so, come on! Hai să nu fim români! După ce ai terminat de mâncat sau băut, ridică-te de la masă. Mai sunt şi alţii care vor să mănânce!

4.Iei parte la o discuţie între mai multe persoane, dar la un moment dat participanţii la discuţie încep să se certe pentru simplul motiv că au alte păreri. E chiar aşa greu să înţelegi că fiecare are câte o părere, iar dacă cel cu care discuţi nu gândeşte ca tine, nu este cazul să îl convingi că tu şi numai tu ai dreptate. So, come on! Hai să nu fim români!

5.Te duci într-un magazin să te uiţi după haine. Foarte repede vei fi etichetat. În funcţie de etichetă te tratează cu respect sau te dă afară din magazin. Alte cazuri sunt când nici nu intri bine că te întreabă ce vrei. Come on! Hai să nu fim români! Dacă mă laşi să mă uit ce ai în magazin poate o să-ţi spun şi ce mă interesează. Dacă vreau să ştiu ceva, sigur voi întreba la momentul oportun!

6.Mergi în piaţă la cumpărături. Încă de cum intri în piaţă încep să se audă manelele. Această formă organizată de gălăgie, (cu indulgenţă am spus asta), îţi va zdruncina toţi creierii. Hai să nu mai fim români! Nu toată lumea ascultă aşa ceva, (asta e valabil şi pentru vecinii mei petrecăreţi ascultători de manele).

Propunerea mea pentru ziua de astăzi este: fraţilor hai să nu mai fim români la gândire!

7 thoughts on “Hai să nu fim români

 1. hai sa ne unim fortele
  cumva
  am avut si eu o tentativa… ii zice vigil si e la weblog.ro
  dar n-am gasit nici un… entuziast care sa preia initiativa

 2. O generatie pierduta
  Acea generatie pierduta in “obsedantul deceniu” era formata din români. Nu inteleg de ce este ingrijorat autorul celor “6 porunci”, crede ca va fi confundat cu un român? Stie el ceva despre starea de mizerie fiziologica a românilor supravietuitori care se intorceau din lagare ?
  Titus Filipas, blogideologic.wordpress.com

 3. Dintre punctele enumerate 4 şi 5 sunt cât se poate de internaţionale, n-au neapărat de-a face cu dileala “locală”.
  Ca să nu mai zic de 3… o să-ţi dezvălui un secret: lumea iese la fast food-uri, restăurănţele, pizerii, ceainării sau orice altceva tocmai ca să stea de vorbă (sigur, nu exclusiv, dar în general). În plus am văzut n oraşe în străinătate în care nu găseşti loc pentru că lumea stă la taclale. Că doar puteai să mănânci şi acasă un sandwich, şi la localul respectiv te-ai dus taman ca să socializezi.
  În fine, am impresia că fac teoria chibritului explicând un lucru elementar. Restul punctelor sunt într-adevăr mai de la noi, dar eu aş aplica psihologia inversă: hai să fim români şi să nu facem aşa!

 4. Nabbu: 100 de puncte
  hai sa fim romani si sa nu facem asa
  dar la aia cu cafenelele/bistrot-urile, treaba e cam asa: din pacate, noi nu avem SI locuri in care sa maninci (eventual in picioare) SI locuri de socializare.
  Oamenii inca confunda, din lipsa de parale, McDonaldsul si KFC-ul cu un loc de socializare (which is not). In sesiune, la mc-ul de la romana e plin de studenti care stau cite 6-7 ore. invata in grupuri galagioase si trag de un suc. E aiurea rau sa trebuiasca sa iesi afara in zapada sa maninci un hamburger doar pentru ca acel mcd e linga ase si in centru.
  Oricum, copilasii astia tineri cu fitele lor au asa mare nevoie sa fie vazuti si sa vada, incit vor coloniza rapid orice loc “cool” (nu vorbesc aici de mcd, ci de orice loc asemanator). Si-l vor deturna de la scopul lui livresc.

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s