Realităţi · Spiritual

Știință vs Biblie

Probabil unii dintre cei care au ajuns aici din întâmplare sau nu, deja au pus o etichetă sau sunt deranjați de religie. Dacă ești unul dintre cei care au alergie la religie cred că oricum o să ți se pară interesant ceea ce urmează să citești. Nu știu câți din voi ați citit până acum măcar din curiozitate primul capitol din biblie. Paradoxal cred totuși că mulți au auzit dacă nu au citit cum a decurs cu creațiunea însă nu știu exact câți au citit atenți acele prime versete ale bibliei. Din toate cele create există însă ceva care te pune pe gânduri dacă citești atent.

6Dumnezeu a zis: “Să fie o întindere între ape, şi ea să despartă apele de ape.”
7Şi Dumnezeu a făcut întinderea, şi ea a despărţit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Şi aşa a fost.
8Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a doua.

Inițial când  citești în grabă nu realizezi dar citind versetul 6 te gândești că a creat uscatul în ziua a 2 a dar de fapt a creat cerul. Uscatul a fost creat abia în ziua a 3 a. Și acum te întrebi cum să despartă cerul apele de ape? Așa-i că nu prea ai dat atenție versetului până acum? În Geneza 7:11 mai este un verset care vine în sprijinul celui din capitolul 1.

11În anul al şasesutelea al vieţii lui Noe, în luna a doua, în ziua a şaptesprezecea a lunii, în ziua aceea, s-au rupt toate izvoarele Adâncului celui mare şi s-au deschis stăvilarele cerurilor.
12Ploaia a căzut pe pământ patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi.

20Cu cincisprezece coţi s-au înălţat apele deasupra munţilor, care au fost acoperiţi.

S-au deschis stăvilarele cerurilor, s-au rupt izvoarele Adâncului și munții cei mai înalți au fost acoperiți cu 15 coți (9 metri). Înainte de potop foarte probabil munții nu erau la fel de înalți ca astăzi dar cu siguranță nu exista pe suprafața Terrei atâta apă încât să acoperi munții cei mai înalți. Fără îndoială multă apă a fost din cea de ”deasupra întinderii”. Pe ce îmi bazez afirmația? Acum e timpul să intervină în scenă știința. În Florida există centrul EPCOT. Este un centru ECO unde se fac și cercetări. Băieții ăștia din Florida au făcut cu ceva timp în urmă un experiment în care au reprodus într-o seră izolată, mediul dinainte de potop. Presiunea atmosferică de atunci, umiditate și altele și au plantat roșii. În urma experimentului s-a obținut cam așa ceva:

Roșiile nu au crescut cum suntem noi obișnuiți să le vedem la țară pe araci. Roșiile au crescut precum vița de vie, chiar ca un pomișor, iar vrejul ăsta făcea roșii pe tot timpul anului. Odată cu potopul, presiunea atmosferică s-a schimbat și mediul a devenit altul. Noe atunci avea 600 de ani iar după potop a mai trăit 350 de ani. Cert e că imediat urmașii lui Noe au trăit mult mai puțin. Nepoții lui au ajuns doar pe la 200 de ani. Este interesant cum știința vine și cam aduce probe bibliei. La fel s-a întâmplat și când au găsit ceea ce arheologii spun că a fost arca lui Noe deoarece avea dimensiunile care apar și în biblie și a fost găsit chiar acolo unde în trecut era muntele Ararat, la fel și cu scheletele umane uriașe găsite. E chiar interesant că deși știința încearcă să îngroape biblia și să demonstreze alte lucruri, tot ce reușește să facă este să vină cu dovezi care certifică biblia.

8 thoughts on “Știință vs Biblie

 1. Pff e un subiect mult prea amplu, mult prea dificil de abordat fara sa iste controverse…foarte frumos articolul si interesant 😀
  Eu sunt convinsa ca tot ce scrie in Biblie e adevarat si pana la urma se v-a adeveri pana si cel mai minuscul detaliu…iar stiinta, ea uneori aduce dovezi Bibliei iar alte ori o improasca cu nroi…insa chiar si cei care se chinuie sa gaseasca explicatii logice la anumite lucruri nedescifrabile, chiar si aceia cred(dar nu vor sa recunoasca) in biblie.

    1. Nu e chiar așa. Oameni care au trăit în vremi diferite în locuri la distanțe mari au scris aceleași lucruri. Pe vremea aia nu era Internet sau televiziune să se afle ce zice unul și altul. Plus de asta Biblia este și va rămâne o carte mai actuală decât oricare alta deși e atât de veche. Niciun om nu ar putea scrie o astfel de carte.

 2. Vă felicit! Aveţi dreptate. În fişierul ’’Biblia şi Ştiinţa’’ din site-ul
  http://www.premiulromanescpentruexcelenta.ro veţi găsi 163 de aserţiuni biblice
  confirmate de ştiinţă şi prezentarea a 111 personalităţi teiste şi deiste ale
  ultimului mileniu, creatori de ştiinţe, descoperitori de legi şi mari inventatori,
  a căror operă configurează fizionomia civilizaţiei. Dumnezeu să fie slăvit!
  av.Liviu Ardeiaş liviu.ardeias@yahoo.com

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s