Comercial · Internet · Realităţi · Video

Am rămas eu în urmă cu moda sau ce?

Mă uitam, (și rău am făcut), azi la ”Fashion” TV. Ghilimelele nu sunt o greșeală. Nu prea mai văd nimic demn de purtat pe acolo, dar cu siguranță ai putea să te uiți când vrei să te minunezi, să râzi și să te speri în același timp. Întâmplarea a făcut să mă uit la o prezentare  de iarnă marca Tom Rebl . Ce am văzut puteți să vedeți în clipul de mai jos dacă aveți tăria să vă uitați până la final. Ideea e că ce e mai rău a fost păstrat pentru la final. Probabil că în viziunea lui a păstrat ce era mai bun pentru la final. Oricum nu poți purta nimic din cele prezentate pe stradă. Poate doar dacă ești nebun sau ți-a luat mintea de tot moda. Cum să porți fuste, genți de damă, coafurile alea, încălțămintea aia, sprâncene deasupra sprâncenelor sau liniile alea pe buze și la ceafă? Ăștia s-au tâmpit de tot sau am rămas eu în urmă de tot?

17 thoughts on “Am rămas eu în urmă cu moda sau ce?

  1. Astia(designerii) se chinuie sa vina cu cele mai extravagante idei, cele mai naucitoare modele. Pentru podium, pentru defilat mai merg(in sensul ca poate unii le apreciaza originalitatea, inovatia), pentru strada, never!

      1. Se pare ca nu. :)) Oricum modelele din clip erau oribile, nu am rezistat prea mult sa le admir. Si nici domnii nu erau pe gustul meu.

  2. Uneori ma gandesc ca poate noi, oamenii de rand, nu reusim sa vedem minunatia, profunzimea sau arta creatorilor de moda. Cred ca 80% din toate prezentarile de moda sunt aiurea si greu de purtat.

    Si totusi, chiar sunt oameni care sa poarte asa ceva … pe strada sau poate la evenimente?

  3. Mie nu mi s-au parut deosebit de socante sau controversabile, iar asa zisele fuste nu erau chiar fuste cu mai degraba poale, un element care e prezent in moda masculina din ff multe culturi chiar si de mult si mai recent. Ca de ex pana si in portul popular romanesc cu itari stransi pe picior si o camasa deasupra cu poale mai lungi uneori pana aproape de genunchi, adica nu bagata la brau in pantaloni. Dar exista si uniforme medievale europeene de acelasi fel. Nu msi vorbim de robele alea purtate de unii arabi sau nord africani. Desigur ca nu ar merge sa porti asa ceva in viata de zi cu zi in Bucuresti la serviciu, dar depinde si de serviciu, ca in anumite meserii se poarta sorturi sau pot fi utile niste poale protectoare chiar ca uniforma
    profesionala. In plus mie mi-a facut placere sa
    observ si modele (manechine) autentic
    adulte, nu doar adolescenti firavi.

    Dau disclaimer ca nu ma pricep la mode si am comentat la nivel de pur amator in mare parte ignorant.

    1. Eu unul prin prezentare de modă mă gândesc la o colecție vestimentară care să poată fi purtată pe stradă, în viața de zi cu zi. Mă îndoiesc că cei care produc noile colecții își doresc doar 2-3 cumpărători. De acord că și costumul popular conține diverse articole, dar nu vezi oamenii îmbrăcându-se pe stradă în costum național când pleacă la muncă. Cât despre alte culturi, mă gândesc că dacă se adresa culturilor arabe, lansarea colecției nu avea loc la Milano ci într-o locație mai apropiată de Orientul Mijlociu.

      1. Cred ca e posibil sa subestimezi procentul populatiilor etnic arabe si nord africane din UE.
        Plus designerii astia de mode doar prezinta niste prototipuri, nu sunt designeri de fabrica de productie pret a porter in masa. Unele din elementele prezentate vor fi preluate si de designerii mai strans asociati cu industria textila concreta, de ex poate nu elementul specific poale, ci doar ideea de blugi sau itari mai stransi pe picior inca un sezon sau doua, si pe urma acele modele adaptate vor fi transmise si fabricilor din Bangladesh sau nu stiu de unde care vor produce si blugii ulteriori stransi pe picior pe care ii vom cumpara noi de la mall.
        Nu scriu in mod critic plus nu cunosc exact procesul complet, doar voiam sa clarific ca modelele astea prezentate aicea de designerul asta de moda nu sunt strict practic tehnic pret a porter, chiar daca e posibil ca pe unele sa scrie ca sunt pret a porter, si nu couture, dar si in acest caz ele reptezinta mai degraba o intentie si o disponibilitate de colaborare ulterioara cu industria mai larga manufacturiera de pret a porter, nu inseamna ca o sa vezi tu la toate mallurile poale din astea made in China, doar poate niste mici variante ale detaliilor unui pulover poate usor mai lung cu 2-3 -5 cm, si cu guler oarecum sal, sau un pantalon fara pense, sau chestii de genul asta…

        1. Stai liniștit că nu te-am catalogat drept critic 😛 Dacă lucrurile stau cum zici tu atunci mi-e teamă de viitorul modei și ar trebuie să îmi cumpăr încă de pe acum câteva rânduri de haine că poate or să dispară :))

Aici discutăm ideea în sine, nu persoana care o exprimă.